De waarheid over 7 masturbatiemythen

De waarheid over 7 masturbatiemythen

Mythe 2: Overmatige masturbatie kan leiden tot erectiestoornissen

Realiteit “Erectiestoornissen zijn niet het gevolg van masturbatie”, zegt Dr. Spadt. “Wat zowel bij mannen als bij vrouwen kan gebeuren, is dat je vaak masturbeert en gewend raakt aan een bepaalde aanraking, of het nu trillingen zijn of je eigen hand.” Daarom zegt ze: “Het kan zijn dat je aan dat gevoel gewend raakt en het moeilijker vindt om een ​​orgasme te krijgen met je partner.”

Mythe 3: Masturbatie is geen normaal onderdeel van seksuele ontwikkeling

Realiteit Een studie gepubliceerd in JAMA Kindergeneeskunde waarbij ruim 800 tieners van 14 tot 17 jaar betrokken waren, ontdekte dat 74 procent van de jongens en 48 procent van de meisjes masturbeert – en dat is maar goed ook, aldus dr. Shuey. “Het is volkomen gezond voor mensen van alle leeftijden om te masturberen”, zegt ze.

Mythe 4: Er zijn geen gezondheidsvoordelen van masturbatie

Realiteit “Masturbatie heeft een aantal gezondheidsvoordelen”, zegt Shuey. “Ze omvatten een betere slaap, minder stress en spanning, minder hoofdpijn, een betere concentratie, een groter gevoel van eigenwaarde, een jeugdiger uiterlijk en een betere conditie.” Er zijn ook een aantal specifieke voordelen voor de seksuele gezondheid voor vrouwen – vooral oudere vrouwen – waaronder minder vaginale droogheid en pijn tijdens seks.

VERWANT: Beste seksspeeltjes voor uw seksuele gezondheid

Mythe 5: Je kunt te veel masturberen

Realiteit Masturbatie wordt alleen buitensporig als het dient als een ontsnapping aan problemen in uw relatie, als het uw gezondheid begint te beïnvloeden, of als het een vervanging wordt voor ervaringen uit het echte leven. Bovendien, als masturbatie fysieke pijn, emotionele problemen (je kunt aan niets anders denken), problemen met je relatie of gewenningsproblemen veroorzaakt (wanneer alleen het soort stimulatie dat je ervaart tijdens het masturberen tot een orgasme zal leiden), kan dit leiden tot een orgasme. een signaal zijn om te bezuinigen, zegt Spadt. Maar heel weinig mensen komen ooit op dit punt, merkt ze op.

Mythe 6: Mensen masturberen alleen als ze alleen zijn

Realiteit “Sommige mensen masturberen samen, en ze nemen masturbatie op in hun seksuele repertoire”, zegt Spadt. Sommige paren vinden het leuk om elkaar te zien masturberen, en sommigen houden ervan zichzelf te masturberen tot een orgasme na andere vormen van seksueel contact. Wederzijdse masturbatie is ook een geweldige manier om veilige seks te hebben en ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Mythe 7: Masturbatie zal je blind maken

Realiteit “Veel mythen over masturbatie, zoals deze, komen uit de tijd dat mensen geloofden dat seks alleen bedoeld was voor voortplanting”, zegt Shuey. Omdat masturbatie niet voor de voortplanting is, werd het als problematisch beschouwd. “Mensen geloofden ook dat masturbatie kon leiden tot waanzin, tuberculose, harige handpalmen en de dood”, zegt ze. “Het is duidelijk dat geen van deze dingen waar is.”

Vergelijkbare berichten