Is het veilig om citroensap te gebruiken om je haar lichter te maken?

Is het veilig om citroensap te gebruiken om je haar lichter te maken?

Als het weer warmer wordt, heb je misschien de wens om een ​​lichtere haarkleur te proberen. Een salon kan zowel duur als tijdrovend zijn. Zou het niet eenvoudiger en goedkoper zijn om citroensap op je haar aan te brengen en een tijdje in de zon te gaan zitten? Je zou het zelfs kunnen doen terwijl je op je laptop werkt of een boek leest. Multitasken op zijn best? Ja graag.

Hoewel de truc met citroensap al een tijdje bestaat, kan de hernieuwde belangstelling te wijten zijn aan de modieuze focus op natuurlijke oplossingen voor huid- en haarverzorging. We bespreken of dit werkt, of het een levensvatbaar alternatief is voor kleurbehandelingen thuis of in de salon, en hoe je voor je haar moet zorgen als je citroensap of traditionele verf gebruikt.

Zal citroensap je haar lichter maken?

Het is mogelijk. “Citroensap kan de toon van je haar veranderen vanwege de reactie die optreedt wanneer het wordt blootgesteld aan UV-stralen”, zegt Meg Schipani, een meester-haarkleurexpert in Los Angeles en een Colorproof Ambassador.

De manier waarop haar van kleur verandert wanneer het wordt blootgesteld aan de zon, is volgens onderzoek het gevolg van schade door UV-stralen. De kans is groter dat u in het begin lichtere lokken heeft. Als je ooit een blond kind was, herinner je je misschien nog hoe door de zon gebleekt je haar werd in de zomermaanden.

Vergelijkbare berichten