Hoe vaak moet je je haar wassen?

Hoe vaak moet je je haar wassen?

Er gebeurt veel met je hoofdhuid en haar. Zweet door hitte, lichaamsbeweging en dagelijkse activiteiten, evenals seizoenswisselingen, kunnen de natuurlijke conditie van uw lokken beïnvloeden. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de opbouw van haarproducten na verloop van tijd de huid van de hoofdhuid kan beschadigen. Bovendien produceren klieren in de buurt van uw haarzakjes olie die uw lokken glad maakt.

U weet ongetwijfeld dat u uw haar moet wassen, maar hoe vaak moet u shampoo gebruiken om de gezondheid van uw haar en hoofdhuid te behouden?

Volgens de TikTok-trend #nopoo zou shampoo niet eens in de vergelijking moeten voorkomen. #Nopoo is al meer dan 288 miljoen keer bekeken en toont mensen die shampoo elimineren in plaats van andere reinigingsmethoden, zoals het gebruik van appelciderazijn of gewoon water. Dat gezegd hebbende, is er weinig wetenschap die de vermeende voordelen van deze trend kan onderbouwen.

Daarom vroegen we experts om hun mening te geven over haarreiniging om erachter te komen hoe vaak je shampoo moet gebruiken voor jouw haartype, hoofdhuidgezondheid, levensstijl en meer.

Vergelijkbare berichten