Springtouwtrainingen: gezondheidsvoordelen, hoe u aan de slag kunt gaan en hoe u beter kunt worden

Deze voedingsstoffen heb je nodig tijdens het sporten

Sta je vaak in de sportschool? Dan weet je hoe belangrijk het is om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Alle voedingsstoffen dragen namelijk bij aan de functionaliteiten van het lichaam, het herstellen van de spieren en het verkrijgen van meer energie. Alleen zo kan je topprestaties blijven leveren en jouw doelen bereiken. Als je gaat kijken naar de maaltijden van www.fuelyourbody.nl/ is het aan te raden om eerst te weten welke voedingsstoffen dan van belang zijn voor het behalen van deze doelen. Onderstaande informatie zet er een aantal voor jou op een rij.

Eiwitten voor jouw spieren

Een van de eerste voedingsstoffen die je niet over het hoofd mag zien tijdens het zoeken naar maaltijden zijn eiwitten. Het zijn de bouwstenen voor jouw spieren. De eiwitten zorgen voor reparaties van de spieren, maar ook voor de opbouw ervan na een intensieve trainingssessie. Deze voedingsstoffen zitten voornamelijk in eieren, kip, vis en zuivelproducten. Ook een aantal plantaardige bronnen hebben eiwitten erin zitten. Kijk daarom op het label of er voldoende eiwitten in zitten, zodat je geen problemen met jouw spieren en de rest van het lichaam ervaart na de training.

Energie op peil houden met koolhydraten

Ook koolhydraten mogen niet ontbreken in de maaltijden. Hoewel koolhydraten kunnen zorgen voor een gewichtstoename, is het tijdens het sporten van belang dat je voldoende binnenkrijgt. Je kijkt hiervoor naar de complexe koolhydraten, zoals quinoa, zoete aardappel en volkoren granen. Met behulp van deze voedingsstoffen houd je jouw energieniveau op peil. Niet alleen helpt het dus bij het uitvoeren van de trainingen, maar ook om de energie te behouden die nodig is voor andere activiteiten gedurende de dag. Je kan de koolhydraten dus zowel voor als na het trainen nuttigen voor de beste resultaten.

Vitamines en mineralen voor functioneren van het lichaam

Zorg er ook voor dat er voldoende vitamines en mineralen in jouw meal prep maaltijd zitten. Deze voedingsstoffen zorgen ervoor dat alle processen soepel verlopen. Vitamine D en calcium zijn een vereiste voor sterke botten, terwijl ijzer cruciaal is voor het transport van zuurstof naar de spieren. Al deze vitamines en mineralen zorgen weer voor andere functionaliteiten van het lichaam. Zorg daarom voor een gevarieerd dieet met veel groenten en fruit. Je houdt jezelf gezond en kan jouw lichaam helpen om goed te functioneren.

Gezonde vetten toevoegen

Er zijn nog een aantal voedingsstoffen die niet mogen ontbreken voor jouw lichaam. Denk aan gezonde vetten. Deze zijn functioneel voor het goed functioneren van jouw lichaam, vooral als je een duur sport beoefent. Deze vetten zijn voornamelijk terug te vinden in olijfolie, zaden, noten en avocado’s. Tegenwoordig zijn er voldoende voorverpakte maaltijden te vinden waar je de gezonde vetten als ingrediënten terug kan vinden. Je hoeft vrijwel niet meer na te denken over het lang in de keuken staan, maar bent met een druk op de knop van de magnetron verzekerd van een gebalanceerd dieet. Je houdt weer tijd over om te sporten en uit te rusten. 

Vergelijkbare berichten