Hoe fijne lijntjes en rimpels te verminderen – zonder Botox te krijgen

Hoe fijne lijntjes en rimpels te verminderen – zonder Botox te krijgen

Als het gaat om slimme huidverzorgingsgewoonten, is er geen vervanging voor een gezond dieet en een gezonde levensstijl. In de strijd om lijntjes en rimpels op afstand te houden, zijn uw dagelijkse gewoonten van belang. Roken, inactiviteit en een dieet met veel suikerhoudend voedsel werden volgens onderzoek in verband gebracht met verhoogde markers van geavanceerde glycatie-eindproducten (AGE’s). Hogere niveaus van AGE’s worden geassocieerd met hogere leeftijd en zijn een factor bij huidveroudering en collageenafbraak, zo blijkt uit een overzicht van onderzoek, dus zorg ervoor dat u regelmatig blijft sporten, een uitgebalanceerd dieet volgt en blijf uit de buurt van roken of stop als u dat toch doet. rook.

Een ander onderzoek toonde aan dat het eten van fruit, gele groenten (deze bevatten krachtige antioxidanten die carotenoïden worden genoemd) en soja, en het wegblijven van rood vlees, na verloop van tijd leidde tot minder rimpels bij vrouwen. En actief blijven kan het risico op zwaarlijvigheid en diabetes helpen verminderen, en ook stress verminderen, allemaal factoren die kunnen helpen de veroudering van AGEs op afstand te houden.

Nog een taak: zorg voor voldoende slaap van hoge kwaliteit. Voor volwassenen zou dat volgens onderzoek zeven tot negen uur slaap per nacht zijn. Uit een onderzoek onder 60 gezonde vrouwen bleek dat degenen die werden gekarakteriseerd als ‘goede slapers’ minder huidveroudering hadden en dat hun huid beter kon herstellen na blootstelling aan de zon. Bovendien vonden ze dat ze er ook jonger uitzagen. En wie kan dat tegenspreken?

Vergelijkbare berichten