African American Diabetes Association: wat u moet weten

African American Diabetes Association: wat u moet weten

Toen Leon Rock in 2005 de diagnose diabetes kreeg, vond hij het erg moeilijk om informatie te vinden over de wijze waarop de ziekte specifiek Afro-Amerikanen treft. Dit baarde hem zorgen, aangezien Afro-Amerikanen onevenredig zwaar getroffen worden door diabetes, een gezondheidstoestand die optreedt als uw bloedsuikerspiegel te hoog is.

De ongelijkheid is opvallend: volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) lijdt ongeveer 12,5 procent van de niet-Spaanse zwarte Amerikanen diabetes, vergeleken met 8,5 procent van de niet-Spaanse blanke Amerikanen. Leven met diabetes verhoogt ook het risico op diabetesgerelateerde gezondheidscomplicaties bij Afro-Amerikanen, waaronder hartziekten, neuropathie en depressie. Tot overmaat van ramp is het sterftecijfer door diabetes onder zwarte volwassenen 2,21 keer hoger dan dat onder blanke volwassenen, zo blijkt uit onderzoek.

Rock sprak met zijn vrienden en ontdekte dat velen van hen er hetzelfde over dachten: er was een tekort aan informatie over diabetes in de zwarte gemeenschap, en ze wilden daar iets aan doen. Ze besloten hun achtergrond in het onderwijs te gebruiken om het heft in eigen hand te nemen.

Ze gingen aan de slag en in februari 2022, ter ere van Black History Month, kondigde Rock samen met zijn medeoprichter Barbara King de oprichting aan van de African American Diabetes Association (AADA), een nationale non-profitorganisatie onder leiding van Afro-Amerikanen.

De lancering tijdens de pandemie voelde bijzonder krachtig, omdat COVID-19 verschillende gebieden van ongelijkheid en ongelijkheid in het gezondheidszorgsysteem aan het licht had gebracht. “Het was de perfecte timing om aan te kondigen dat we bestaan ​​en wat informatie over diabetes te krijgen”, zegt Rock, die tevens CEO is van de AADA.

Zijn doel

De AADA heeft grote plannen om achtergestelde gemeenschappen in de Verenigde Staten voor te lichten over diabetes en hen aan te moedigen stappen te ondernemen om hun gezondheid te beschermen.

De komende vijf jaar, zegt Rock, is een van de belangrijkste doelstellingen van de AADA het verspreiden van diabetesbewustzijn en voorlichting over de hele diabetesgordel. Deze bestaat uit 644 provincies verspreid over 15 staten in het zuiden van de Verenigde Staten, waar diabetes veel voorkomt.

Van daaruit is het plan om in de Verenigde Staten hoofdstukken van de AADA te creëren om diabetes lokaal in zwarte gemeenschappen aan te pakken, “vergelijkbaar met hoe organisaties als de NAACP en de Urban League zijn gestructureerd”, legt Rock uit.

En hoewel de focus ligt op het voorlichten van Afro-Amerikaanse gemeenschappen over diabetes, maakt Rock duidelijk dat het doel van de AADA is om iedereen voor te lichten. “Het maakt niet uit of je zwart, bruin, Latino, Mexicaans, Aziatisch of blank bent. Onze zorg is onderwijs alle mensen over diabetes.”

Zijn diensten

Om deze gemeenschappen te helpen bereiken, werkt de AADA aan het organiseren van lokaal georganiseerde bijeenkomsten via partnerschappen met:

  • Kapperszaken en schoonheidssalons
  • Kerkgroepen en andere op geloof gebaseerde organisaties
  • Historisch gezien zwarte hogescholen en universiteiten, inclusief broederschappen en studentenverenigingen
  • Bewonersverenigingen voor openbare en begeleide huisvesting
  • Professionele sportteams
  • Lokale, regionale en nationale non-profitgezondheidsorganisaties
  • Agentschappen van de stad, de staat, de provincie en de federale overheid

Het is ook van plan om webinars te organiseren om een ​​breder publiek te bereiken.

“We willen samenwerken met elke organisatie die geïnteresseerd is in gelijkheid in de gezondheidszorg”, zegt Rock. “We willen mensen informeren over diabetes, de uitdagingen en de mogelijkheden om gezonder te worden.”

Evenementen

Naast deelname aan lokaal georganiseerde bijeenkomsten werkt de AADA ook samen met staatsorganisaties in Massachusetts, Maryland en Virginia om deel te nemen aan educatieve pop-upevenementen en fondsenwervende wandelingen. Alle bijeenkomsten zijn open voor het publiek, merkt Rock op.

De AADA breidt ook haar vrijwilligersbestand uit, zegt Rock, om de boodschap over diabetes te helpen verspreiden.

Voor meer informatie over de aankomende evenementen, programma’s en andere manieren om mee te doen van de AADA, bekijk de evenementenpagina. Je kunt het ook volgen op Facebook, Instagram en X. Of je kunt contact opnemen met een lid door te bellen naar 240-564-9040.

Kern geloof

De missie van de AADA is het ontwikkelen, implementeren en bevorderen van diabeteshulpverlening, onderwijs en gezondheidszorg in achtergestelde, onvoldoende gefinancierde en ondergefinancierde gemeenschappen in de Verenigde Staten. Door partnerschappen te ontwikkelen om cultureel relevante middelen, belangenbehartigingsinspanningen en interventies te bieden, werkt de organisatie aan het verwezenlijken van haar visie om de raciale ongelijkheid in de diabeteszorg te helpen uitroeien.

“Diabetes doodt ons”, zegt Rock. “De meeste gezondheidsproblemen waarmee Afro-Amerikanen worden geconfronteerd, of het nu een hartaanval, beroerte, amputaties of oogproblemen zijn, houden verband met diabetes. Daarom is het onze missie om mensen lokaal te onderwijzen, motiveren en mobiliseren om diabetes in hun gemeenschap aan te pakken.”

Vergelijkbare berichten