Afslankmedicijnen kopen bij LillyDirect: wat u moet weten

Afslankmedicijnen kopen bij LillyDirect: wat u moet weten

Mensen die geïnteresseerd zijn in het nemen van injecteerbare medicijnen voor gewichtsverlies hebben een nieuwe strategie om toegang te krijgen tot deze medicijnen: ze kunnen rechtstreeks naar de fabrikant gaan. Eli Lilly, de maker van Mounjaro voor diabetes type 2 en Zepbound voor gewichtsverlies, lanceerde vorige week zijn nieuwe website LillyDirect om patiënten te verbinden met telezorgafspraken en medicatie die rechtstreeks bij hen thuis wordt afgeleverd.

Maar het idee dat een patiënt de diagnose overgewicht of obesitas krijgt en mogelijk online een afslankmedicijn krijgt voorgeschreven – en dat alles zonder een persoonlijk doktersbezoek – baart sommige zorgverleners zorgen. Het valt ook nog te bezien of LillyDirect de meest urgente belemmeringen voor de toegang tot deze medicijnen zal aanpakken, zoals het gebrek aan verzekeringsdekking, hoge eigen kosten en landelijke tekorten.

“Het zal interessant zijn om te zien hoe LillyDirect deze barrières aanpakt, of het dit alomvattend en veilig kan doen, en zo ja, of het de toegang vermindert tot patiënten die zorg zoeken via traditionele gezondheidszorgdiensten”, zegt William Yancy Jr., MD, een gewichtsconsulent. managementspecialist en directeur van het Duke Lifestyle and Weight Management Center in Durham, North Carolina.

Hoewel Eli Lilly het eerste farmaceutische bedrijf is dat online recepten aanbiedt, bieden Ro en WeightWatchers beide online klinieken en receptdiensten aan voor mensen die op zoek zijn naar GLP-1-medicijnen voor gewichtsverlies.

Hoe LillyDirect werkt

Patiënten die op zoek zijn naar medicijnen voor gewichtsverlies kunnen op LillyDirect.com toegang krijgen tot onafhankelijke telezorgaanbieders die “het huidige eerstelijnszorgteam van een patiënt kunnen aanvullen of een alternatief kunnen zijn voor persoonlijke zorg voor bepaalde aandoeningen”, zegt Lilly.

Lilly werkt samen met het bedrijf Form om telezorgafspraken te verzorgen. Om zich aan te melden, betalen mensen een ‘eenmalige onboarding fee’ van $ 199. Als onderdeel van het inschrijvingsproces vraagt ​​Form om de medische dossiers van patiënten en een ondertekende medische verklaring, zodat informatie kan worden gedeeld tussen de Form-arts en de huisarts van de patiënt. Het bedrijf vereist dat mensen onder de “actieve zorg” van een PCP staan.

Bezoeken aan telezorgaanbieders worden gefactureerd aan de verzekering en de patiënt is verantwoordelijk voor copays, eigen risico’s, laboratoria en medicijnen die niet door de verzekering worden gedekt, volgens de website.

Formulierartsen kunnen Zepbound of andere medicijnen voor gewichtsverlies voorschrijven die zijn goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration. Behandelingsbeslissingen en voorschrijfpraktijken zijn gebaseerd op het onafhankelijke medische oordeel van het zorgteam van de telezorgaanbieder. Zij kunnen volgens het bedrijf een Lilly-medicijn of een andere behandelingskuur voorschrijven.

Recepten voor Lilly-medicijnen worden door LillyDirect Pharmacy Solutions ingevuld en zonder extra kosten rechtstreeks naar de patiënt verzonden. Volgens het bedrijf worden kortingen en spaarkaartmogelijkheden automatisch toegepast op patiënten die daarvoor in aanmerking komen.

Platform biedt zoektool voor persoonlijke zorg

LillyDirect heeft ook een onafhankelijke zoekfunctie, geleverd door Healthgrades, waarmee patiënten zorgverleners bij hen in de buurt kunnen vinden als zij de voorkeur geven aan persoonlijke zorg.

Deze zoekfunctie staat los van alle opties voor telezorgaanbieders die beschikbaar zijn op LillyDirect, en behandelbeslissingen en voorschrijfpraktijken worden genomen naar goeddunken van het zorgteam van de aanbieder, volgens de website. Aanbieders die via deze dienst gevestigd zijn, kunnen een reeks zorgopties aanbevelen, waaronder medicijnen.

Sommige artsen maken zich zorgen over de beperkingen van het voorschrijven van medicijnen voor gewichtsverlies tijdens een virtueel bezoek

Om telegeneeskundediensten op verantwoorde wijze te laten plaatsvinden, moet er een gevestigde en geldige relatie tussen patiënt en arts bestaan, of moet de zorg plaatsvinden in overleg met een arts die een gevestigde relatie met de patiënt heeft, aldus Omar T. Atiq, MD, president van American College of Physicians (ACP), in een verklaring.

“Deze direct-to-consumer diensten hebben het potentieel om patiënten in verwarring te brengen en slecht geïnformeerd te zijn over medicijnen. Hoewel inspanningen om barrières voor de zorg weg te nemen belangrijk zijn, mogen ze de bewezen voordelen van de patiënt-artsrelatie niet devalueren”, aldus Dr. Atiq.

Naast veranderingen in levensstijl kunnen medicijnen een belangrijk onderdeel zijn van de behandeling van overgewicht en obesitas, zegt Fatima Syed, MD, specialist in gewichtsbeheersing bij Duke Lifestyle and Weight Management Center. “Het is belangrijk dat je toegang hebt tot medicijnen, maar het is van cruciaal belang dat dit gebeurt binnen de context van de algehele gezondheid, samen met gesprekken over leefstijlinterventies”, zegt dr. Syed.

Niet alleen zijn persoonlijke bezoeken nodig om vitale functies te verkrijgen en een uitgebreid lichamelijk onderzoek, deze afspraken maken ook een persoonlijker gesprek mogelijk, zegt Syed. “Ik denk dat deze dingen erg belangrijk zijn bij de behandeling van welke aandoening dan ook, inclusief obesitas”, zegt Syed.

“Persoonlijke bezoeken zijn misschien niet zo cruciaal om te bepalen of medicatie voor gewichtsverlies geschikt is, maar het is veel waarschijnlijker dat ze een onderliggende oorzaak of een complicatie van gewichtstoename kunnen opsporen”, zegt Dr. Yancy.

Medische follow-up is belangrijk voor mensen die afslankmedicijnen gebruiken

Follow-up is een ander belangrijk aspect van de zorg voor mensen die een afslankmedicijn gebruiken en dat moeilijk virtueel te repliceren kan zijn, zegt Syed.

Mensen met een voorgeschiedenis van hypertensie die een aanzienlijke hoeveelheid gewicht verliezen, moeten bijvoorbeeld hun bloeddrukverlagende medicijnen afbouwen of stopzetten, zegt ze. “Het is belangrijk om dat te doen, zodat de patiënt geen lichamelijke klachten krijgt door een lage bloeddruk. Op dezelfde manier, als een patiënt diabetes heeft en begint met medicijnen voor gewichtsbeheersing, moet hij mogelijk een deel van zijn diabetesmedicatie veranderen om lage bloedsuikers te voorkomen”, zegt Syed.

De arts die de medicijnen voor gewichtsverlies voorschrijft, moet op de hoogte zijn van de algehele gezondheid en medische geschiedenis van de patiënt om deze problemen adequaat te kunnen behandelen, zegt ze.

Persoonlijke bezoeken en virtuele bezoeken kunnen het ‘beste van twee werelden’ bieden

Toch zeggen artsen dat telezorgbezoeken een plaats hebben in de behandeling van gewichtsverlies. “Onze praktijk streeft ernaar om patiënten persoonlijk te zien tijdens het eerste bezoek en daarna minstens jaarlijks om het beste van beide werelden te bieden. Virtuele bezoeken vergroten zeker het gemak voor de patiënt, vooral voor degenen die ver van de zorgverleners wonen, mobiliteitsproblemen hebben of zorgtaken hebben”, zegt Yancy.

De veiligheid en effectiviteit van behandelingen voor gewichtsverlies kunnen worden vergroot als patiënten door virtuele bezoeken vaker contact kunnen opnemen met hun arts voor voorlichting, monitoring en ondersteuning, zegt Yancy, “of ze kunnen worden verlaagd als het gemak van virtuele bezoeken resulteert in lagere motivatie en minder nauwkeurige monitoring.”

Vergelijkbare berichten