Gezonde visrecepten: zalm en meer

Gezonde visrecepten: zalm en meer

Zalm zit boordevol eiwitten en hart-gezonde vetten en heeft onmiskenbare gezondheidsvoordelen. Het is geen wonder dat zalm de populairste vis in de Verenigde Staten is. Maar ondanks al zijn deugden is zalm niet de enige gezonde vis die je kunt eten.
Vis is een belangrijk onderdeel van een gezond dieet en heeft een hele reeks gezondheidsvoordelen. Volgens de American Heart Association (AHA) hebben mensen die regelmatig vis eten een lager risico op hart- en vaatziekten en beroertes. Er is aangetoond dat zes ons vis of zeevruchten per week het risico op overlijden door hartziekten met meer dan een derde verlaagt. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen aanbevelen om twee keer per week vis te eten.
Helaas blijft de overgrote meerderheid van de Amerikanen achter bij dat bedrag. Sommige mensen vermijden vis omdat ze niet van de smaak of textuur genieten, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat verschillende soorten vis enorm verschillende smaakprofielen kunnen hebben. Bovendien is het vergroten van de diversiteit aan vis die u op uw bord legt een geweldige manier om variatie aan uw algehele dieet toe te voegen en de voedingsstoffen die u binnenkrijgt te vermengen. Naast zalm zijn veel andere vissoorten ook rijke bronnen van hart-gezonde omega-3-vetzuren, vitamine D, riboflavine, calcium, ijzer, magnesium, kalium en jodium.
Bezorgdheid over vervuilende stoffen zoals zware metalen en microplastics kan ertoe leiden dat sommige mensen ook vis vermijden. Het is belangrijk op te merken dat de gezondheidsvoordelen van vis ruimschoots opwegen tegen de gevaren van verontreinigingen, en dat kwikrijke vissen zoals tonijn of zwaardvis vermeden of beperkt kunnen worden om dat risico te verminderen. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) rangschikt vissen op basis van hun kwikgehalte en beveelt aan meer vis te eten van hun ‘beste’ en ‘goede’ lijsten en de vis op hun ‘vermijden’-lijst over te slaan. Het Monterey Bay Aquarium rangschikt vissen ook op basis van de gezondste en meest duurzame variëteiten.

Als u zich zorgen maakt over de kosten van vis: in de diepvriesafdeling van uw plaatselijke supermarkt vindt u een aantal betaalbare opties, en deze zijn net zo voedzaam als verse vis. Vis uit blik is ook een goede en houdbare keuze.

Als u zichzelf tot degenen rekent die niet genoeg vis eten, of zich alleen aan zalm houden, is het misschien tijd om nieuwe manieren te overwegen om meer zeevruchten aan uw bord toe te voegen. Er zijn tenslotte letterlijk genoeg andere vissen in de zee. Laat deze negen overheerlijke visrecepten je inspireren om verslaafd te raken aan iets nieuws!

Vergelijkbare berichten