Basilicum van handelaar Joe's teruggeroepen vanwege Salmonella

Basilicum van handelaar Joe's teruggeroepen vanwege Salmonella

Minstens twaalf mensen zijn ziek geworden en één is sinds februari in het ziekenhuis opgenomen na het eten van biologische basilicum besmet met salmonella, volgens een verklaring van 17 april van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

De basilicum werd verkocht in clamshell-containers van 2,5 ounce onder het merk Infinite Herbs bij Trader Joe's in 29 staten en Washington, DC.

Ziekten zijn gemeld in Minnesota, Missouri, Wisconsin, Georgia, Florida, New Jersey en Rhode Island.

Handelaar Joe's riep de biologische basilicum van Infinite Herbs (UPC# 8 18042 02147 7) terug op de dag van de CDC-aankondiging.

Het bedrijf zei dat klanten de aangetaste basilicum moeten weggooien of terugbrengen naar de winkel voor een volledige terugbetaling. De CDC raadt ook aan om heet zeepsop of een vaatwasser te gebruiken om oppervlakken of voorwerpen schoon te maken die in contact zijn geweest met aangetaste basilicum.

Wat zijn de symptomen van Salmonella-ziekte?

Salmonella is een groep bacteriën die vaak in verband wordt gebracht met door voedsel overgedragen infecties.

Symptomen van een salmonella-infectie zijn volgens de CDC koorts, diarree (soms met bloed), misselijkheid, braken en maagpijn. Jonge kinderen, mensen van 55 jaar en ouder en mensen met een verzwakt immuunsysteem lopen een groter risico op een ernstige of zelfs dodelijke ziekte. De symptomen kunnen tussen zes uur en zes dagen na de blootstelling beginnen en vier tot zeven dagen aanhouden.

Vergelijkbare berichten