6 beste online therapieplatforms die een verzekering afsluiten in 2024

6 beste online therapieplatforms die een verzekering afsluiten in 2024

Online therapie is het beste voor degenen die vertrouwd zijn met het gebruik van technologie om te communiceren en die mogelijk bereid zijn uit eigen zak te betalen. Aan de andere kant, als u problemen liever persoonlijk bespreekt of als u geen sterke internetverbinding heeft, is online therapie wellicht niet de juiste keuze voor u.

Bovendien is online therapie niet bedoeld voor personen die gedachten hebben zichzelf of anderen pijn te doen, omdat zij onmiddellijke professionele zorg nodig hebben. Mensen met ernstige geestelijke gezondheidsproblemen zoals manie, psychose en traumatische stressreacties kunnen overwegen om een ​​professional te raadplegen voordat ze aan online therapie beginnen, aangezien telezorg voor mensen in nood een uitdaging kan zijn, volgens een artikel dat in januari 2020 werd gepubliceerd in de Journal of Psychotherapie Integratie. In geval van een noodgeval of als u van plan bent uzelf of anderen schade toe te brengen, bel dan 911.

Sommige aspecten van online therapie en persoonlijke therapie zijn universeel. “De belangrijkste factor die u moet weten voordat u een therapeut kiest, online of anderszins, is geschiktheid, zowel wat betreft persoonlijkheid als hun benadering van de behandeling”, zegt Aaron Weiner, PhD, een gediplomeerd, board-gecertificeerd psycholoog en meesterverslavingsadviseur in Chicago . “Het grootste verschil tussen online therapie en persoonlijke therapie is dat het gemakkelijker is om online afgeleid te worden of niet betrokken te zijn; alle normale afleidingen in je omgeving zijn er nog steeds”, zegt hij.

Concreet kan online therapie helpen bij een breed scala aan aandoeningen en problemen:

Vergelijkbare berichten