11 recepten boordevol vitamine D voor een betere gezondheid

11 recepten boordevol vitamine D voor een betere gezondheid

De zoete omhelzing van zonlicht bevat een krachtig geheim voor een betere gezondheid. Vitamine D, vaak de ‘zonnevitamine’ genoemd, is een cruciale voedingsstof die een belangrijke rol speelt in een aantal processen in het lichaam. Als gevolg hiervan is voldoende vitamine D essentieel voor de algehele gezondheid en welzijn. Zoals de National Institutes of Health opmerkt, verbeteren optimale vitamine D-niveaus de gezondheid van de botten en verminderen ze ontstekingen in het lichaam. Mayo Clinic stelt dat vitamine D ook een rol speelt bij het verbeteren van de immuniteit en de spiergezondheid.

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine die uw huid kan aanmaken als deze wordt blootgesteld aan de ultraviolette (UV) stralen van de zon. Zoals Harvard Health Publishing beschrijft, vindt dit proces alleen plaats als de zonnestralen in de juiste hoek staan ​​en vindt daarom voor velen die op afstand van de evenaar wonen, niet plaats tijdens de winter. Het is ook belangrijk op te merken dat te veel blootstelling aan UV-licht het risico op huidkanker aanzienlijk verhoogt, aldus de American Cancer Society, en langdurige blootstelling wordt niet aanbevolen.

Het goede nieuws is dat sommige voedingsmiddelen vitamine D bevatten. Helaas is de lijst met voedingsmiddelen die van nature veel vitamine D bevatten kort, en het kan lastig zijn om alleen via voedsel aan je behoeften te voldoen. De NIH vermeldt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor vitamine D voor mensen van 1 tot 70 jaar oud als 600 internationale eenheden (IE) (15 microgram) en de ADH voor mensen ouder dan 70 is 800 IE (20 microgram). Hoewel zalm een ​​topbron van vitamine D in de voeding is, levert het slechts 570 IE per portie van 3 ounce. Andere belangrijke voedselbronnen van vitamine D zijn forel, makreel, sardines en paddenstoelen die zijn blootgesteld aan UV-straling, zo blijkt uit onderzoek. Hier zijn 11 recepten boordevol vitamine D om u te helpen aan uw voedingsbehoeften te voldoen en vandaag nog de gezondheidsvoordelen te plukken!

Vergelijkbare berichten