Wat is tatoeage verwijderen?

Zorgt scheren ervoor dat je haar dikker teruggroeit?

Het is november – maak er maar “Movember” van – een volle maand waarin veel mannen hun snor en baard niet scheren om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor prostaatkanker.

En veel vrouwen hebben besloten om mee te doen door ook hun benen, oksels of andere lichaamsdelen een maand niet te scheren. Dat is nogal een opoffering, aangezien naar schatting 80 tot 90 procent van de Amerikaanse vrouwen hun lichaamshaar regelmatig verwijdert, volgens een rapport uit 2008.

Maar zal deze onderbreking van het scheren een verschil maken in de textuur van je haar? Het is tenslotte een algemeen advies van moeders en grootmoeders dat door scheren je haar donkerder en dikker teruggroeit, waardoor het moeilijker te verwijderen is de volgende keer dat je een scheermesje op je been zet. Maar heeft scheren echt enig effect op de haargroei of kleur?

“Door je lichaamshaar te scheren, wordt het niet donkerder of dikker”, zegt Doctor’s Ask-expert dermatoloog Jessica Wu, MD, assistent-klinisch professor dermatologie aan de University of Southern California Medical School in Los Angeles. “Je haar is dood en scheren heeft geen invloed op het levende deel van het haar, dat is de follikel die diep onder de huid zit.”

Vergelijkbare berichten