Wat is een koolhydraatarm dieet?

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Bovendien kunnen koolhydraatarme diëten voor bepaalde groepen riskant zijn.

Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, wordt het volgen van een koolhydraatarm dieet niet aanbevolen (behoudens zwangerschapsdiabetes, raadpleeg in dat geval uw zorgteam).

“Veel zwangere vrouwen merken dat de gedachte aan het eten van eiwitten en vetten hen ziek maakt”, zegt Spritzler. Dit kan vooral in het eerste trimester voorkomen. “Ze willen natuurlijk meer koolhydraten. Je moet altijd naar je lichaam luisteren”, zegt ze.

Houd, los van de zwangerschap, rekening met uw levensstijl. Als je iemand bent die intensieve trainingen in CrossFit-stijl doet, kan een koolhydraatarm dieet je misschien niet goed van brandstof voorzien, zegt Schmidt.

En de dingen die op u wegen, zijn ook belangrijk. “Iedereen die zich in een stressvolle toestand bevindt, zoals een scheiding of het omgaan met een sterfgeval in de familie, heeft koolhydraten nodig om zijn bijniersysteem te ondersteunen”, merkt ze op.

Als u te maken heeft met gezondheidsproblemen, raadpleeg dan uw arts. Als u bijvoorbeeld een nierziekte heeft, wilt u ook met uw arts praten over de juiste eiwitinname. Als u een hartaandoening heeft, kunt u nog steeds koolhydraatarm eten, maar u kunt het beste kiezen voor enkelvoudig onverzadigde vetten (avocado’s, noten en olijfolie) in plaats van verzadigde vetten (boter en rood vlees). Dit geldt voor iedereen, ongeacht de status van hart- en vaatziekten.

Hoewel er enkele gegevens zijn die erop wijzen dat een koolhydraatarm dieet dat meer verzadigd vet bevat dan de huidige aanbevelingen het ‘slechte’ LDL-cholesterol (een risicofactor voor hartziekten) niet verhoogt, moet u toch aandacht besteden aan de kwaliteit van het voedsel in uw lage dieet. -koolhydraatdieet. Het cholesterolgehalte van iedereen reageert anders op een koolhydraatarm dieet, dus als de jouwe stijgt, schakel dan over op onverzadigde bronnen van vetten, adviseert Spritzler. “Over het algemeen is dit een dieet dat de meeste mensen kunnen doen. Als je een chronische aandoening hebt, werk dan samen met een arts die verstand heeft van koolhydraatarme diëten om je in de gaten te houden”, voegt ze eraan toe.

Ten slotte: als u een voorgeschiedenis van eetstoornissen heeft, kan een koolhydraatarm dieet (of een eetplan dat restrictief is) riskant zijn, daar zijn voedings- en geestelijke gezondheidsdeskundigen het over eens.

Vergelijkbare berichten