Voordelen en wat u moet weten voordat u het probeert

Voordelen en wat u moet weten voordat u het probeert

Wie houdt er niet van om zich verfrist en verjongd te voelen?

Dat is een van de grote beloften van een gezichtsbehandeling. “Een gezichtsbehandeling verwijst naar een specifieke behandeling die bedoeld is om het algehele uiterlijk van de huid te verbeteren”, zegt Marisa Garshick, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog in New York City en een klinische assistent-professor in de dermatologie aan de Cornell University in Ithaca, New York. York.

De term “gezichtsbehandeling” verwijst niet alleen naar één specifieke behandeling. “Er zijn veel verschillende interpretaties van een gezichtsbehandeling, waarbij sommige meer gericht zijn op massage, het aanbrengen van plaatselijke crèmes en de algehele zintuiglijke ervaring”, legt Dr. Garshick uit. Anderen richten zich misschien meer op het herstellen of verbeteren van de gezondheid van de huid, door gebruik te maken van op bewijs gebaseerde ingrediënten, extracties of andere apparaten om de poriën te ontstoppen, dode huidcellen te verwijderen en de huid in het algemeen te verhelderen.

Je kunt een gezichtsbehandeling krijgen in een spa, medische spa of in een dermatologiekantoor, maar niet alle gezichtsbehandelingen zijn in elke omgeving beschikbaar – en sommige soorten hebben baat bij het toezicht van een arts.

Bovendien mag een gezichtsbehandeling niet worden gebruikt in plaats van een bezoek aan de dermatoloog, noch voor een regelmatige huidcontrole, noch om een ​​huidprobleem aan te pakken.

“Gelaatsbehandelingen kunnen de aandoeningen helpen verbeteren die dermatologen behandelen, maar een bezoek aan een dermatoloog is essentieel voor een optimale gezondheid van de huid, omdat er behandelingen zijn die alleen bevoegde artsen kunnen bieden om acne, psoriasis, rosacea en andere huidaandoeningen te behandelen”, zegt Jody Alpert Levine, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog en directeur dermatologie bij Plastic Surgery & Dermatology of NYC.

Mensen met specifieke huidproblemen moeten een dermatoloog raadplegen om te begrijpen welk type gezichtsbehandeling het beste is voor hun huidprobleem en hoe dit een rol kan spelen bij hun behandeling.

Als u nieuw bent bij gezichtsbehandelingen of geïnteresseerd bent in het verkennen van een nieuw type gezichtsbehandeling om de gezondheid en het uiterlijk van uw huid te verbeteren, zijn hier 9 soorten die u kunt overwegen.

9 gezichtsbehandelingen om uw huidverzorgingsroutine een boost te geven

Een van de leuke dingen van gezichtsbehandelingen is dat je zoveel opties hebt.

Houd er rekening mee dat huidverzorgingscentra verschillende namen kunnen gebruiken voor hun gezichtsbehandelingen. Als u geïnteresseerd bent in iets specifieks, kunt u altijd de locatie bellen en vragen of ze het type gezichtsbehandeling hebben waarin u geïnteresseerd bent.

1. Klassieke gezichtsbehandeling

Een klassieke gezichtsbehandeling is een gezichtsbehandeling waarbij een verscheidenheid aan actuele producten op de huid wordt aangebracht om dode huidcellen te exfoliëren en de bovenste lagen van de huid te hydrateren. Sommige kunnen extracties bevatten, zegt Garshick. (Een extractie is wanneer de schoonheidsspecialiste of dermatoloog een verstopte porie verwijdert.) Dit soort gezichtsbehandelingen worden ook wel ‘diep reinigende gezichtsbehandelingen’, ‘glow gezichtsbehandelingen’ of ‘hydraterende gezichtsbehandelingen’ genoemd.

Over het algemeen kunnen gezichtsbehandelingen in deze categorie worden afgestemd op uw huidtype en probleem. Ze zijn ontspannend. En ze hebben de neiging om je eruit te laten zien als een vernieuwde versie van jezelf.

“Het kan ervoor zorgen dat de huid er gelift, voller en helderder uitziet, hoewel de resultaten tijdelijk kunnen zijn”, legt Garshick uit. Als u een gevoelige huid heeft, wees dan voorzichtig, aangezien de gebruikte producten irritatie kunnen veroorzaken. Zoek er een die is afgestemd op uw huidtype. Of vraag de spa naar de producten die zij gebruiken en wat het beste bij uw huid past.

2. Gezichtsbehandeling met LED-lichttherapie

LED-gezichtsbehandelingen (light emitting diode) gebruiken bepaalde golflengten van zichtbaar licht om de huid te behandelen. “LED-therapie is een eenvoudige schoonheidsbehandeling waarbij je huid wordt blootgesteld aan lichtenergie, die vervolgens op verschillende diepten in de huid wordt opgenomen om specifieke reacties in de huid te stimuleren”, zegt Kristin Gunn, een beroemde schoonheidsspecialiste en eigenaar van Beaux Medspa in Austin. ,Texas.

Rood licht wordt bijvoorbeeld gebruikt om collageenproducerende cellen te stimuleren om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. U kunt van uw arts verwachten dat hij een LED-apparaat over uw huid gebruikt, wat pijnloos is en ongeveer 20 minuten duurt.

Iedereen kan baat hebben bij dit type gezichtsbehandeling, maar vooral als u specifieke huidproblemen heeft. LED kan bijvoorbeeld een goede aanvullende behandeling zijn voor acne of milde psoriasis, omdat het licht ontstekingen kan helpen verminderen, voegt dr. Levine toe.

Houd er rekening mee dat je weken aan behandelingen nodig hebt voordat je resultaten ziet, zoals een gladdere huid of minder roodheid en ontstekingen, en dat je door moet gaan met deze gezichtsbehandelingen om die resultaten te behouden, zegt Dr. Levine. Het kan ook nuttig zijn om tussen de behandelingen een LED-masker voor thuis te gebruiken als aanvulling op de professionele behandeling, voegt Gunn toe: “Deze apparaten voor thuisgebruik zijn niet zo krachtig en bevatten lagere frequenties dan professionele machines, maar geven je nog steeds een huidverzorgingsboost. .”

3. Microneedling

Je kunt microneedling bijna zien als een training voor je gezicht. Als je traint, beschadig je het spierweefsel, waardoor je lichaam sterker terug opbouwt. “Microneedling maakt gebruik van een apparaat met veel kleine naalden om gecontroleerde collageenschade te stimuleren om collageenstimulatie te bevorderen”, legt Kellie Reed, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog bij Westlake Dermatology Austin uit. (Collageen zorgt voor de structurele ondersteuning van de huid.)

“Microneedling is goed voor de behandeling van acnelittekens of fijne lijntjes”, zegt dr. Reed.

Het wordt ook beschouwd als een veilig en effectief hulpmiddel voor hyperpigmentatie gerelateerd aan acnelittekens bij mensen met een donkere huid.

4. IPL-fotogezichtsbehandeling

Intens gepulseerd licht (IPL) is een ander op licht gebaseerd apparaat dat verkleuringen door schade door de zon kan behandelen, zegt Reed. Het licht dringt door in de bovenste huidlaag en vernietigt cellen die bijdragen aan verkleuring of kapotte bloedvaten. Deze cellen of bloedvaten worden uiteindelijk afgebroken en opnieuw in uw lichaam opgenomen.
“Het is goed tegen zonnevlekken, sproeten, ouderdomsvlekken, maar ook tegen kapotte bloedvaten die bijdragen aan rosacea en algemene roodheid”, zegt ze. Als u melasma heeft (een huidaandoening in het gezicht waarbij bruine, bruine of blauwgrijze vlekken en vlekken ontstaan, vaak tijdens de zwangerschap), moet u IPL vermijden, omdat dit de verkleuring kan verergeren. Voor het beste resultaat moet u een reeks IPL-behandelingen ondergaan.

5. Hydrafacial

Een hydrafacial is een specifieke, gepatenteerde behandeling die uit drie stappen bestaat: reiniging en exfoliatie, extractie (waarbij vuil uit de poriën wordt gezogen) en hydratatie met vochtinbrengende crèmes.

“Het kan helpen verstopte poriën en een droge huid te behandelen”, zegt Reed. Mogelijk kunt u ook een milde chemische peeling toevoegen (meer over deze procedure hieronder) om ook huidverkleuring en fijne lijntjes te behandelen, voegt ze eraan toe.

Het is voor de meeste mensen veilig, maar als u huiduitslag, zonnebrand of matige tot ernstige acne of rosacea heeft, kan een hydrafacial te agressief zijn voor uw huid, dus overleg met uw dermatoloog over de opties die beter voor u zijn. Als u zwanger bent, neem dan eerst contact op met uw verloskundige, aangezien deze salicylzuur gebruikt.

6. Chemische peeling

Bij chemische peelings wordt een exfoliërend zuur op de huid aangebracht, waaronder mogelijk glycolzuur, salicylzuur, amandelzuur of melkzuur, zegt Garshick.

Op het kantoor van Levine is een glycolzuurpeeling de meest voorkomende en eenvoudigste peeling die ze uitvoert. Hierbij wordt een glycolzuuroplossing (een soort alfahydroxyzuur) gedurende een paar minuten op het gezicht aangebracht om dode huidcellen te verwijderen. Het resultaat is een huid die er gladder en helderder uitziet, zegt ze.

Er zijn verschillende sterktes van chemische peelings, die worden bepaald door de concentratie van het zuur en hoe lang het op de huid blijft zitten, voegt Levine eraan toe. Dit betekent dat ze kunnen worden afgestemd op beginners of iemand die op zoek is naar een sterkere behandeling. Dat is geweldig nieuws, vooral als je nieuw bent met chemische peelings. Vertel uw dermatoloog of schoonheidsspecialiste als dit uw eerste is; zij kunnen met u praten over de juiste kracht die u nodig heeft voor uw doelen.

Nog iets om in gedachten te houden: nadat u een chemische peeling heeft ondergaan, kan uw huid vervellen, hoewel niet iedereen dat doet, zegt Garshick. U wilt dus echt praten over wat u kunt verwachten voordat u er een aanschaft.

7. Verstevigende of vormgevende gezichtsbehandeling (of 'Microcurrent Facial')

Hoewel er geen standaarddefinitie bestaat voor een verstevigende of vormgevende gezichtsbehandeling, wordt er vaak gebruik gemaakt van technieken zoals gezichtsmassage, microstroom (waarbij een lage elektrische stroom wordt gebruikt om collageen te stimuleren) of radiofrequentie met als doel de huid strakker te maken en te liften. Jackie Spagnuolo, NP, een esthetische verpleegkundige en eigenaar van Beauty Nurse NYC.

“Het resultaat kan een stevigere, beter gevormde huid zijn, maar er kunnen onderhoudsbehandelingen nodig zijn voor langduriger effect”, zegt ze.

Omdat de categorie een breed scala aan behandelingen omvat, is het een goed idee om eerst met de arts te praten om te begrijpen welke hulpmiddelen en behandelingen worden gebruikt en of deze geschikt zijn voor uw huidtype en -problemen.

8. Microdermabrasie

“Microdermabrasie is een vorm van fysieke exfoliatie om dode huidcellen te verwijderen”, legt Garshick uit. Tijdens deze behandeling wordt een instrument gebruikt dat kleine kristallen tegen de huid stuwt waardoor de buitenste laag van de epidermis (huid) wordt verwijderd.

Maar onthoud dat microdermabrasie irriterend kan zijn en (in sommige gevallen) tot littekens kan leiden. Het is dus niet geschikt voor alle huidtypes, zegt Garshick.

“Sommige mensen houden misschien van de onmiddellijke glans die ze daarna zien”, zegt ze. Maar het wordt niet voor iedereen aanbevolen. “Het moet worden vermeden door mensen met een gevoelige huid”, zegt ze.

9. Dermaplaning

Je kunt dermaplaning zien als het scheren van je huid. “Het schraapt op zachte wijze dode huidcellen weg en verwijdert 'perzikdons' om een ​​gladdere, helderdere teint te onthullen”, zegt Gunn.

Deze gezichtsbehandeling is het beste voor iemand die op zoek is naar een helderdere huidskleur, zegt ze. Maar als je een gevoelige of zeer droge huid hebt, kan dit te irriterend zijn. In dat geval beveelt Gunn ‘oilplaning’ aan, een behandeling waarbij olie wordt gebruikt terwijl de huid wordt geschraapt.

Vergelijkbare berichten