Is mijn schouderpijn het gevolg van het slapen op mijn zij?

Is mijn schouderpijn het gevolg van het slapen op mijn zij?

Raadpleeg uw arts als u regelmatig last heeft van schouderpijn nadat u op uw zij heeft geslapen (of gewoon in het algemeen). Zij kunnen u doorverwijzen naar een specialist, zoals een orthopedist, om te controleren op een van de hierboven genoemde aandoeningen.

Het is vooral belangrijk om je te laten onderzoeken als je een gevoelloosheid door je arm voelt schieten, omdat dit een teken kan zijn van ziekte van de cervicale tussenwervelschijven, zegt Brusovanik. Deze ziekte kan optreden wanneer de schijven die de cervicale wervelkolom (het nekgebied van uw wervelkolom) beschermen, beginnen te verslijten, wat vaak nekpijn en gevoelloosheid van de armen veroorzaakt.

Als het slapen op uw zij schouderpijn veroorzaakt, kunt u zelf een aantal dingen proberen om de pijn te voorkomen of te verlichten.

Verander uw slaaphouding

Kijk eerst of je in een andere houding kunt slapen. “Probeer je slaaphouding te veranderen door over te schakelen naar slapen op je rug, je buik of je niet-pijnlijke schouder”, zegt Su.

“Op de rug slapen is de meest optimale positie om de schouders te laten rusten tijdens het slapen”, zegt Dr. Stone. Om dit comfortabeler te maken of te voorkomen dat u op uw zij rolt, kunt u gebruik maken van kussens rondom uw lichaam.

Toch kan niet iedereen gemakkelijk van slaappositie veranderen. Als u alleen op uw zij kunt slapen, kunnen de onderstaande tips helpen bij pijn.

Probeer schouderoefeningen

“Schouderoefeningen en rekoefeningen kunnen behoorlijk nuttig zijn bij het verlichten van schouderpijn”, zegt Su. “Veel voorkomende schouderoefeningen omvatten bewegingsoefeningen, versterking van de rotator cuff en versterking van de bovenste ledematen”, zegt hij, eraan toevoegend dat deze oefeningen niet alleen uw bewegingsbereik en flexibiliteit vergroten, maar ook kunnen helpen de ontstekingen in uw schouder te verminderen.

Een orthopedist of fysiotherapeut kan u specifieke oefeningen geven op basis van het soort pijn dat u voelt en de schouderblessure die u mogelijk heeft.

Breng warmte of ijs aan

Afhankelijk van uw symptomen kan hitte of ijs de pijn verlichten. “Als u artrose aan de schouder heeft, kan warmte de spieren en stijve gewrichten helpen ontspannen”, zegt Su. “Als u een schouderontsteking of tendinitis heeft, kunnen een ijspak en een koud kompres de pijn helpen minimaliseren en de zwelling verlichten.”

Gebruik kussens om uw schouder en arm te ondersteunen

Strategisch zijn over waar u uw kussens plaatst, kan nuttig zijn bij het verlichten van de druk van de schouder waarop u slaapt. “Als u op uw zij slaapt, vermijd dan dat u met uw arm onder een kussen slaapt of met uw elleboog boven uw hoofd, omdat deze posities kunnen resulteren in extra druk op de schouder”, zegt Su. Ga in plaats daarvan op de niet-pijnlijke schouder liggen en plaats een kussen onder uw pijnlijke arm om extra ondersteuning te bieden.

Vergelijkbare berichten