Hims & Hers gaan samengestelde Semaglutide-shots aanbieden vanaf $ 199

Hims & Hers gaan samengestelde Semaglutide-shots aanbieden vanaf $ 199

Direct-to-consumer apotheek-startup Hims & Hers Health zegt dat het injecteerbare medicijnen voor gewichtsverlies verkoopt die zijn gemaakt van hetzelfde actieve ingrediënt als Ozempic en Wegovy, tegen een fractie van de kosten voor die merkgeneesmiddelen.

Hims & Hers zal samengestelde GLP-1-medicijnen aanbieden die semaglutide bevatten vanaf $ 199 per maand, aldus het bedrijf in een verklaring. Het bedrijf wil geen verzekering afsluiten.

Zonder verzekering kost Ozempic ongeveer $1.000 per maand en Wegovy ongeveer $1.300 tot $1.500 per maand, volgens GoodRx.

“We hebben onze omvang en schaal benut om de toegang te beveiligen tot een van de hoogste kwaliteit voorraden samengestelde GLP-1-injecties die momenteel beschikbaar zijn”, aldus Andrew Dudum, medeoprichter en CEO van Hims & Hers, in de verklaring. “We geven die toegang en waarde door aan onze klanten, die de hoogste standaard van klinische veiligheid en werkzaamheid verdienen om hun doelen te bereiken, en we doen dit op een veilige, betaalbare manier die anderen niet kunnen bieden.”

Wat is samengestelde semaglutide?

Over het algemeen mengen, combineren of veranderen samengestelde medicijnen ingrediënten om medicijnen te maken die zijn afgestemd op de behoeften van individuele patiënten. Iemand heeft bijvoorbeeld een sterkere dosis nodig dan wat fabrikanten maken, of iemand kan allergisch zijn voor een inactief ingrediënt in de gebruikelijke dosering. formulering.

Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) waren er op 30 april tekorten aan de drie kleinste doses van het afslankmedicijn Wegovy die mensen nodig hebben om met de behandeling te beginnen. Ozempic, het medicijn tegen diabetes type 2 met dezelfde werkzame stof, is momenteel verkrijgbaar, maar was voorheen al maandenlang schaars. De FDA noemde de toegenomen vraag naar semaglutide als de oorzaak van het Wegovy-tekort en gaf geen indicatie wanneer de voorraden weer algemeen beschikbaar zouden kunnen zijn. De voorraad Mounjaro en Zepbound, GLP-1-medicijnen gemaakt met de werkzame stof tirzepatide, is eveneens schaars en zal volgens de FDA in ieder geval tot deze zomer blijven bestaan.

Als er sprake is van dit soort tekorten, mogen bereidingsapotheken bereide versies maken, zodat mensen nog steeds toegang hebben tot de benodigde behandeling. De FDA beoordeelt deze samengestelde versies echter niet op veiligheid, effectiviteit of kwaliteit.

Eerder dit jaar uitte de FDA bezorgdheid dat mensen onverwachte bijwerkingen kunnen ervaren met samengestelde semaglutide, die gemaakt kan worden met op zout gebaseerde vormen van semaglutide die verschillen van het actieve ingrediënt in Wegovy en Ozempic.

“Patiënten moeten zich ervan bewust zijn dat sommige producten die als 'semaglutide' worden verkocht mogelijk niet hetzelfde actieve ingrediënt bevatten als door de FDA goedgekeurde semaglutideproducten en mogelijk zoutformuleringen zijn”, aldus de FDA in een verklaring. “Het is niet aangetoond dat producten die deze zouten bevatten, zoals semaglutide-natrium en semaglutide-acetaat, veilig en effectief zijn.”
Te midden van de aanhoudende tekorten en de stijgende vraag naar Wegovy en Ozempic verkopen veel medische spa's, wellnessklinieken, klinieken voor gewichtsverlies en apotheken samengestelde semaglutide. Medicijnmaker Novo Nordisk, die Wegovy en Ozempic maakt, heeft veel van deze bedrijven aangeklaagd wegens valse reclame, inbreuk op handelsmerken en onwettige verkoop van niet door de FDA goedgekeurde producten die beweren semaglutide te zijn, zei de medicijnfabrikant in een verklaring van juni 2023.

Hoe u online Semaglutide kunt krijgen

Hims & Hers is een van de vele online apotheken die samengestelde semaglutide rechtstreeks aan consumenten voorschrijven en verkopen. Anderen zijn onder meer Ro, PlushCare en Henry.

Om samengestelde semaglutide via Hims & Hers te krijgen, moeten klanten eerst een online consultatie doen met een medische zorgverlener via het bedrijfsplatform, zegt Pat Carroll, MD, chief medical officer bij Hims & Hers.

“Deze onafhankelijke aanbieders zijn verplicht om op bewijs gebaseerde klinische protocollen te volgen en hun eigen medische oordeel te gebruiken om aan te bevelen welke behandeling, indien aanwezig, klinisch geschikt is”, zegt Dr. Carroll.

Hims & Hers werkt ook samen met een toonaangevende Amerikaanse fabrikant van generieke en samengestelde injecteerbare medicijnen, zegt Carroll. De fabrikant is bij de FDA geregistreerd als een zogenaamde 503B-outsourcingfaciliteit, wat betekent dat hij onder toezicht van de FDA staat.

“Veiligheid en kwaliteit hebben onze hoogste prioriteit als het gaat om bereidingen, en we hebben ruim een ​​jaar lang uitgebreid onderzoek gedaan naar het vinden van een kwaliteitsleverancier die aan onze strenge veiligheidsnormen voldeed”, zegt Carroll.

Hoe u weet dat uw Semaglutide veilig is

FDA-woordvoerder Amanda Hils zei dat de FDA over het algemeen geen commentaar geeft op specifieke websites, bedrijven of producten zonder een grondige beoordeling.

“Het bereidingsprogramma van de FDA heeft tot doel de toegang tot legaal op de markt gebrachte bereidingsgeneesmiddelen te behouden voor patiënten die deze behoeften hebben, en hen tegelijkertijd te beschermen tegen bereidingsgeneesmiddelen van slechte kwaliteit”, aldus Hils.

“Consumenten moeten zich er echter van bewust zijn dat samengestelde geneesmiddelen een hoger risico voor patiënten met zich meebrengen dan door de FDA goedgekeurde geneesmiddelen, omdat samengestelde geneesmiddelen niet door de FDA zijn goedgekeurd en geen premarket-beoordeling door de FDA ondergaan op het gebied van veiligheid, effectiviteit of kwaliteit”, aldus Hils. “Samengestelde medicijnen ontberen ook een FDA-bevinding over de productiekwaliteit voordat dergelijke medicijnen op de markt worden gebracht.”

De enige manier om zeker te weten of samengestelde semaglutide veilig en effectief is, is door het te laten testen om te verifiëren dat het daadwerkelijk hetzelfde actieve ingrediënt bevat als Wegovy en Ozempic – en geen onverwachte of potentieel onveilige ingrediënten, zegt Melanie Jay, MD, een medewerker hoogleraar geneeskunde en directeur zwaarlijvigheidsonderzoek aan de New York University.

“Ik zou graag een echtheidscertificaat willen zien van een extern laboratorium dat de partij medicijnen heeft getest en heeft aangetoond dat de medicijnen authentiek zijn”, zegt Dr. Jay. “Ik zou er ook voor willen zorgen dat ze de basisvorm van semaglutide bevatten die in de door de FDA goedgekeurde medicijnen zit, en geen semaglutidezouten zoals semaglutide-natrium of semaglutide-acetaat.”

Gezien deze zorgen denken sommige artsen dat mensen beter af zijn als ze samengestelde semaglutide vermijden.

“Er is geen manier om te weten wat je krijgt met samengestelde semaglutide, ondanks mooie advertenties en aantrekkelijke prijzen”, zegt Jody Dushay, MD, MMSc, ​​een endocrinoloog en assistent-professor aan de Harvard Medical School. “Het kan onschadelijk en ineffectief zijn voor gewichtsverlies, of het kan ronduit gevaarlijk zijn.”

De FDA zegt dat online apotheken waarschijnlijk veilige en effectieve medicijnen zullen leveren als ze aan de volgende criteria voldoen:

 • Er is altijd een doktersrecept nodig
 • Biedt een fysiek adres en telefoonnummer in de Verenigde Staten
 • Heeft een erkende apotheker in dienst om uw vragen te beantwoorden
 • Heeft een licentie bij een staatsbestuur van apotheek

De FDA waarschuwt ook dat een online apotheek onveilig kan zijn als deze:

 • Vereist geen doktersrecept
 • Er is geen vergunning verleend in de Verenigde Staten en door uw staatsapotheek
 • Heeft geen erkende apotheker in dienst om uw vragen te beantwoorden
 • Medicijnen verzenden die er anders uitzien dan wat u bij uw plaatselijke apotheek ontvangt, of aankomen in een verpakking die kapot of beschadigd is, in een vreemde taal is geschreven, geen houdbaarheidsdatum heeft of is verlopen
 • Biedt diepe kortingen of prijzen die te mooi lijken om waar te zijn
 • Er worden kosten in rekening gebracht voor producten die u nooit hebt besteld of ontvangen
 • Biedt geen duidelijke schriftelijke bescherming van uw persoonlijke en financiële gegevens, of verkoopt deze aan andere websites

Vergelijkbare berichten