Hoeveel eiwitten moet ik per dag eten?

Hoeveel eiwitten moet ik per dag eten?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH, de hoeveelheid die nodig is om te voldoen aan de voedingsbehoeften van vrijwel alle gezonde mensen) eiwitten bedraagt ​​0,8 gram per kilogram (kg) lichaamsgewicht. Als u bijvoorbeeld 150 pond weegt, is uw gewicht in kilogram 68. Vermenigvuldig 68 met 0,8 en u krijgt een dagelijkse eiwitdoelstelling van 54 g.

De RDA is echter niet universeel. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de hoeveelheid eiwitten die je nodig hebt, waaronder leeftijd, lichaamsgrootte, spiermassa en of je sport of een ziekte hebt, zegt Stephanie Magill, RD, sportdiëtiste uit Seattle.

RDA’s zijn per definitie bedoeld om te voldoen aan de behoeften van 97 tot 98 procent van de gezonde volwassenen in de VS. Dat betekent dat de ADH voor sommige gezonde volwassenen mogelijk onvoldoende is.
Er zijn ook bepaalde gezondheidsproblemen, evenals bevolkingsgroepen die andere eiwitbehoeften kunnen hebben. Oudere volwassenen hebben mogelijk tot 1,2 g eiwit per kg lichaamsgewicht nodig om leeftijdsgebonden spierverlies (sarcopenie) te helpen voorkomen. Mensen die ziek zijn of herstellen van een operatie hebben ook meer eiwitten nodig – tot wel 1,5 gram per kg lichaamsgewicht per dag – omdat het lichaam grotere hoeveelheden van deze voedingsstof gebruikt om onder stress te kunnen functioneren.

Het is misschien het beste om de RDA’s als startpunt te gebruiken in plaats van als een vast doel, zegt Gabrielle Lyon, DO, een functionele geneeskundebeoefenaar en de oprichter van het Institute for Muscle-Centric Medicine in New York City. “Elke volwassene zou moeten beginnen met een fundamenteel niveau van eiwitten, onafhankelijk van het activiteitsniveau en de calorie-inname”, zegt ze.

Vergelijkbare berichten