Glutenvrije kikkererwtenblondies en nog 3 gezonde dessertrecepten

Glutenvrije kikkererwtenblondies en nog 3 gezonde dessertrecepten

Mijn kinderen zijn behoorlijk goede eters en proeven altijd een nieuw (voor hen) eten, zelfs als ze uiteindelijk besluiten dat het niet voor hen is. Dat gezegd hebbende, zoek ik graag naar creatieve manieren om meer groenten en fruit in hun maaltijden te passen, of het nu een snel pastadiner is waarbij op een drukke doordeweekse avond een paar gebakken groenten door een pot saus worden geroerd, of een favoriet dessert dat onbewust wordt geserveerd. gemaakt met een blik bonen en appelmoes in plaats van boter.

Het aanbrengen van kleine veranderingen en toevoegingen is gewoon een andere manier waarop ik probeer ze een zo gezond mogelijk dieet te geven. Begrijp me niet verkeerd, we houden net zoveel van volvetijs en traditionele chocoladekoekjes als ieder ander, en dat voedsel wordt absoluut bij mij thuis geserveerd. Maar gematigdheid is de sleutel als het gaat om gezond eten, dus terwijl we op sommige avonden van een dessert genieten, is een heimelijk vegetarisch verpakt gerecht de naam van het spel.

De gezondheidsvoordelen van het eten van meer producten zijn onmiskenbaar. Volgens de TH Chan School of Public Health is bijvoorbeeld aangetoond dat het eten van meer fruit en groenten de gezondheid van het hart verbetert, het risico op het ontwikkelen van kanker vermindert en het risico op diabetes type 2 verkleint.
Helaas eet de overgrote meerderheid van de Amerikanen simpelweg niet genoeg groenten en fruit om elke dag aan de aanbevolen hoeveelheid te voldoen, merkt de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) op. Als je jezelf (of iemand van wie je houdt) tot hen rekent, kan het een zinvolle keuze zijn om een ​​extra portie fruit of groenten toe te voegen aan voedsel dat je al lekker vindt. Hoewel ik helemaal voor een onverwachte groente of fruit ben, is het ongelooflijk belangrijk om nooit iemand te “verrassen” die mogelijk een voedselallergie heeft. Dus als er ooit enige twijfel bestaat, wees dan voorzichtig en vermeld alle ingrediënten. Een grap die eindigt in een bezoek aan de eerste hulp is voor niemand leuk.

Of je nu je kieskeurige eter wilt verleiden om iets nieuws te proberen of gewoon creatief wilt worden door meer fruit en groenten aan je gerechten toe te voegen, de volgende recepten helpen je op weg.

Vergelijkbare berichten