De 5 meest betaalbare online therapieopties in 2024

De 5 meest betaalbare online therapieopties in 2024

Therapieaanbieders en -platforms kunnen volgens de American Psychological Association beslissen of ze wel of geen verzekering accepteren. Als gevolg hiervan accepteren veel therapeuten geen verzekeringen, omdat coördinatie met verzekeringsmaatschappijen een gedoe kan zijn.

“Zelfs als iemand gebruik maakt van zijn of haar verzekering, kan de eigen bijdrage of het eigen risico voor een individu te hoog zijn om te dragen, en stoppen ze met de therapie of beginnen ze überhaupt nooit. Niet vanwege een gebrek aan motivatie, maar omdat ze niet genoeg geld hebben”, zegt dr. Tzall.

U kunt een deel van de kosten verlichten door te werken met providers binnen of buiten het netwerk.

In het netwerk

Het vinden van een aanbieder in uw verzekeringsnetwerk is een manier om de laagste kosten voor adviesdiensten te krijgen. “Iemand zien via je verzekering zal altijd goedkoper zijn dan iemand buiten dat netwerk”, zegt Tzall. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan lastig zijn om online therapieplatforms te vinden die verzekeringen accepteren. Zodra u een platform heeft gevonden dat verzekeringen accepteert, controleert u of het uw specifieke verzekeringsplan accepteert.

Het kan zijn dat uw verzekering de kosten van netwerktherapie geheel of gedeeltelijk vergoedt. Mogelijk moet u een eigen bijdrage betalen als deze niet de volledige kosten dekt. Een copay is een betaling die u voor elke therapiesessie uit eigen zak betaalt, volgens het ministerie van Volksgezondheid en Human Services.

Buiten netwerk

Een aanbieder buiten het netwerk is de op een na beste optie voor goedkope therapie. Providers buiten het netwerk werken niet rechtstreeks samen met uw verzekering, maar uw verzekeringsmaatschappij vergoedt u een percentage van de kosten.

Als u gebruik maakt van een aanbieder die zich buiten het netwerk bevindt, moet u de volledige kosten van de therapie vooraf betalen. Vervolgens kunt u een claim indienen bij uw verzekering om terugbetaling te ontvangen. Maar voordat uw verzekering u vergoedt, moet u aan een eigen risico voldoen, wat betekent dat u een bepaald bedrag moet betalen voordat u enige vergoeding ontvangt.

Als uw verzekeringsmaatschappij bijvoorbeeld een eigen risico van $ 500 vereist, moet u $ 500 betalen voordat zij u vergoeden. Nadat u het eigen risico van $ 500 heeft betaald, kunt u een claim indienen voor uw therapiediensten.

Vergelijkbare berichten