De 10 gezondste ingrediënten in Indiaas eten

De 10 gezondste ingrediënten in Indiaas eten

Als het gaat om geografische regio’s die bekend staan ​​om hun gezonde voedingsgewoonten, is het mediterrane dieet waarschijnlijk het meest bekend, en heeft het Noordse dieet ook enige aandacht gekregen. Maar er is een ander deel van de wereld waar de traditionele keuken tal van gezondheidsvoordelen biedt: India.

In India kan het voedsel variëren, afhankelijk van het specifieke gebied waar het vandaan komt. Maar over het algemeen gebruikt de Indiase keuken veel plantaardige eiwitten, zoals bonen en linzen, volle granen en gefermenteerd voedsel, waaronder yoghurt. Veel ingrediënten die veel voorkomen in de Indiase keuken, waaronder gierst (een volkoren graan), linzen, kruiden en groenten, komen volgens onderzoek niet zo vaak voor in andere keukens. Het is niet verwonderlijk dat Indiaas eten zoveel ingrediënten bevat die goed voor je zijn, omdat Ayurveda, het klassieke geneeskrachtige systeem van India, geworteld is in het idee dat voedsel zowel voedingswaarde als geneeskrachtige waarde heeft.

Hoewel Indiaas eten vaak wordt geassocieerd met afhalen, is er veel meer aan de hand dan gefrituurde samosa’s en rijke sauzen. De onderstaande ingrediënten behoren tot de gezondste die je in de Indiase keuken kunt vinden, maar kunnen ook in andere recepten worden gebruikt.

Hoe een ayurvedisch dieet mij hielp bij het beheersen van IBD

Vergelijkbare berichten