Arnold Schwarzenegger had een pacemaker geïnstalleerd

Arnold Schwarzenegger had een pacemaker geïnstalleerd

In de aflevering van 25 maart van zijn podcast: Arnold's Pompclubde Terminator acteur en voormalig gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger onthulde dat hij een operatie had ondergaan in de Cleveland Clinic om een ​​pacemaker te laten installeren.

“Afgelopen maandag werd ik geopereerd om een ​​beetje meer een machine te worden: ik kreeg een pacemaker”, zei de Ware leugens acteur. Hoewel het delen van gezondheidskwesties in strijd is met zijn opvoeding in Oostenrijk, ‘waar niemand – ooit – over medische kwesties sprak’, besloot Schwarzenegger transparant te zijn tegenover zijn publiek.

De 76-jarige deelde een foto op Instagram waarop hij het toestel draagt, met een boodschap van dankbaarheid voor alle lieve berichten van over de hele wereld. Ook stelde hij de fans van zijn televisieprogramma gerust FUBAR dat zijn nieuwe pacemaker hem niet zal vertragen, en schrijft: “Ik ben in april klaar om te filmen, en je kunt het (het apparaat) alleen zien als je er echt naar op zoek bent.”

Op zijn podcast zei hij verder: “Ik heb zoveel berichten en e-mails gekregen van mensen die geboren zijn met een bicuspide aortaklep, zoals ik, die me vertellen dat het praten over mijn klepvervangende operaties hen moed en hoop heeft gegeven om ermee om te gaan. met hun eigen.”

Wat is een pacemaker en wat doet deze?

Een pacemaker is een klein, op batterijen werkend apparaat dat voorkomt dat het hart te langzaam klopt, zegt Patrick Whalen, MD, universitair hoofddocent geneeskunde, cardioloog en directeur elektrofysiologie bij Atrium Health Wake Forest Baptist in Winston-Salem. Noord Carolina.

Het doel van een pacemaker is om het hart in een normaal ritme te laten kloppen. Als het apparaat merkt dat het te langzaam klopt, stuurt het apparaat elektrische signalen om het ritme te corrigeren.

Wie heeft een pacemaker nodig?

Pacemakers behandelen hartfalen, een aandoening die optreedt wanneer het hart niet genoeg bloed naar het lichaam kan pompen. Ze worden ook gebruikt om bepaalde soorten hartritmestoornissen of een onregelmatige hartslag te behandelen, maar niet iedereen met een hartritmestoornis heeft een pacemaker nodig.

“Mensen zullen vaak vragen of een pacemaker hun atriale fibrillatie (afib), een onregelmatig en vaak zeer snel hartritme, kan genezen. Een pacemaker zorgt ervoor dat de hartslag niet te laag wordt, maar herstelt de hartkloppingen niet”, zegt dr. Whalen.

Een andere vraag die mensen aan Whalen stellen is of een pacemaker hetzelfde is als een implanteerbare hartdefibrillator – dat is niet zo. Een defibrillator bewaakt uw hartslag en geeft een sterke elektrische schok af om de hartslag weer normaal te maken in geval van tachycardie (snelle hartslag). Maar defibrillatoren kunnen ook als pacemakers dienen; ze geven een zwakkere schok af om een ​​langzamere dan normale hartslag te corrigeren.

Mensen die geboren zijn met hartafwijkingen kunnen uiteindelijk een pacemaker nodig hebben

Er zijn een paar verschillende oorzaken van aritmie:
 • Gebruik van bètablokkers, dit zijn geneesmiddelen om de bloeddruk te verlagen en de hartslag te vertragen
 • Hartaanval
 • Hart transplantatie
 • Bepaalde aangeboren hartafwijkingen (een aandoening waarmee u wordt geboren).
Schwarzenegger werd geboren met de meest voorkomende aangeboren hartafwijking, een bicuspide aortaklep. De aandoening treft ongeveer 2 procent van de bevolking, en het is wanneer de aortaklep slechts twee blaadjes bevat (ook wel flappen genoemd) in plaats van de normale drie. De aortaklep regelt de bloedstroom van de linker hartkamer (kamer) naar de aorta, de belangrijkste slagader die bloed aan het lichaam levert.

Bij de meeste mensen met een bicuspide aortaklep werken de kleppen jarenlang prima, en weten ze misschien niet eens dat ze de aandoening hebben.

Na verloop van tijd, meestal ergens op middelbare leeftijd, kunnen deze blaadjes ook dikker en stijver worden dan normaal, wat aortastenose kan veroorzaken, een aandoening waarbij de klep niet zo gemakkelijk opengaat als zou moeten als het hart samenknijpt. Als gevolg hiervan moet de linkerkant van het hart veel harder werken dan normaal. Na verloop van tijd kan dit de hartspier beschadigen en zelfs leiden tot symptomen van hartfalen.

Het is niet duidelijk waarom mensen met de aandoening worden geboren, maar het komt vaak voor in gezinnen. De moeder en grootmoeder van Schwarzenegger hadden ook bicuspidaliskleppen.

De acteur gelooft dat medische innovatie en 'zeer ijverig zijn in het contact houden met mijn artsen en naar hen luisteren' de reden zijn dat hij nog leeft. Zijn moeder weigerde de klepvervangende operatie te ondergaan en stierf als gevolg daarvan, zei hij.

Schwarzenegger heeft eerdere hartoperaties ondergaan

Op zijn podcast zei de acteur dat hij de pacemaker had laten implanteren op advies van zijn artsen. “Het was tijd om hiermee door te gaan, omdat littekenweefsel van mijn vorige operatie mijn hartslag onregelmatig had gemaakt. Dat was al een paar jaar zo.”

Bij Schwarzenegger werden zijn hartkleppen voor het eerst vervangen in 1997, en 21 jaar later, in 2018, opnieuw. De kleppen gaan doorgaans 12 tot 15 jaar mee. Er deed zich een complicatie voor tijdens de tweede operatie, waardoor de acteur er maar één liet vervangen en vervolgens in 2020 de andere liet vervangen, vertelde hij zijn luisteraars.

Arnold is al terug op zijn vorige energieniveau

De meeste moderne pacemakers zijn draadloos en worden met een katheter in een ader in de dij ingebracht en omhoog naar het hart bewogen. Onder begeleiding van röntgenfoto's gebruikt de arts de katheter om de pacemaker in een hartkamer op zijn plaats te plaatsen, en de hele procedure duurt vaak minder dan een uur.

Volgens de acteur is zijn energieniveau al een week nadat de pacemaker is geïmplanteerd weer normaal. “Dat is één ding dat je leert over een onregelmatige hartslag: al dat extra werk dat je hart doet, put je uit”, zei hij.

Het snelle herstel is vrij typerend, zegt Whalen. “De meeste patiënten gaan dezelfde dag of de volgende dag naar huis nadat ze een pacemaker hebben gekregen”, zegt hij.

Pacemakers kunnen de levenskwaliteit verbeteren

Het doel van een pacemaker is om mensen in staat te stellen net zoveel of meer te doen dan je zonder pacemaker zou kunnen doen, zegt Whalen. “Het apparaat zorgt ervoor dat veel mensen actiever kunnen zijn, en hopelijk kunnen ze uit het ziekenhuis blijven en langer leven”, zegt hij.

Na de procedure gaan patiënten na een paar weken naar hun arts, en daarna één keer per jaar. Pacemakers sturen ook elke drie maanden rechtstreeks rapporten naar de arts. Als er aritmieën worden gevonden, waarschuwt de pacemaker onmiddellijk de arts.

Er zijn risico's verbonden aan het krijgen van een pacemaker, waaronder infectie in de buurt van de implantatieplaats, bloedstolsels en schade aan bloedvaten of zenuwen, evenals enkele zeldzamere complicaties. Mensen die een pacemaker overwegen, moeten met hun arts praten over de risico's en voordelen voordat ze ervoor kiezen er een te laten inbrengen.

Tekenen dat u mogelijk een pacemaker nodig heeft

Er zijn symptomen die kunnen wijzen op hartproblemen en misschien op de noodzaak van een pacemaker. Ze bevatten:
 • Pijn op de borst
 • Ongebruikelijk snelle of langzame hartslag
 • Onregelmatige hartslag
 • Hartkloppingen
 • Kortademigheid
 • Onverklaarbare duizeligheid, duizeligheid, misselijkheid of flauwvallen
 • Onverklaarbare verwarring
 • Zwelling in uw enkels, benen en buik
 • Meerdere keren per nacht opstaan ​​om te plassen

Tegen het einde van de podcast sprak Schwarzenegger enkele laatste bemoedigende woorden uit aan zijn luisteraars. 'Ik wil dat je weet dat je niet alleen bent. En als je iets uit angst uitstelt, hoop ik dat ik je inspireer om naar je artsen te luisteren en voor jezelf te zorgen.’

Vergelijkbare berichten