Afhaalrestaurants en het vinden van de juiste therapeut

Afhaalrestaurants en het vinden van de juiste therapeut

Volgens de American Psychological Association (APA) vallen veel therapeutische benaderingen onder de vlag van de humanistische psychologie. Alle humanistische therapieën benadrukken het belang van actief luisteren, het vinden van betekenis in het leven en empowerment.

Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende vormen van humanistische therapie.

Persoonsgerichte therapie

Persoonsgerichte therapie – ook wel cliëntgerichte of Rogeriaanse therapie genoemd – beweert dat u de ultieme expert bent over uw eigen leven. Het is geïnspireerd op het werk van Carl Rogers, een Amerikaanse psychotherapeut die geloofde dat iedereen een subjectief perspectief op de wereld heeft. In plaats van u advies te geven of u aanwijzingen te geven, biedt uw therapeut oprechte belangstelling en ondersteuning terwijl u zich verdiept in de oorzaken van uw problemen en manieren vindt om u beter te voelen. Ze richten zich op uw waarden en sterke punten, bevorderen positiviteit en faciliteren transformatieve levensveranderingen.

Existentiële therapie

Existentiële therapie benadrukt uw vermogen om keuzes te maken, de loop van uw leven te veranderen en betekenis te vinden, aldus de APA. In de therapie wordt existentiële angst beschouwd als een centraal onderdeel van het leven. Met andere woorden: het is normaal om je zorgen te maken over belangrijke kwesties als de zin van het leven, de dood, vrijheid en isolatie. Het confronteren en onderzoeken van deze onderwerpen met uw therapeut kan u leiden naar een authentieker, vervullender leven, volgens een artikel gepubliceerd in de Humanistisch psycholoog.

Gestalttherapie

Gestalttherapie concentreert zich op het ‘hier en nu’, waarbij wordt erkend dat therapie onopgeloste conflicten en negatieve denkpatronen naar voren kan brengen. Het doel is om uw aandacht op uzelf, uw gevoelens en uw verantwoordelijkheden te richten. Door directe gesprekken en ontmoetingen met uw therapeut kunt u een begin maken met het aanpakken van deze existentiële problemen en vooruitgang boeken.

Vergelijkbare berichten