9 recepten voor gezonde wildsnacks

9 recepten voor gezonde wildsnacks

Of je nu de reclamespots, de rustshow of het daadwerkelijke atletiekevenement bekijkt, één ding waar we het allemaal over eens zijn is dat er tijdens elke grote wedstrijd voldoende eten op tafel moet staan.

Het probleem is dat veel feestspreads meer calorieën bevatten dan meerdere linebackers in één keer zouden moeten eten. Bovendien zijn veel populaire voedingsmiddelen niet de meest voedzame. Met één portie gehaktballetjes gemaakt van rund- en varkensvlees kom je volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) halverwege je limiet voor verzadigd vet voor die dag. Voedingsmiddelen met veel verzadigd vet kunnen volgens de American Heart Association (AHA) leiden tot een verhoogd LDL-cholesterol en het risico op hartaandoeningen verhogen.

Andere speldagkeuzes, zoals chips, dips en vleugels, zitten boordevol natrium. Slechts zes vleugels zonder botten van Buffalo Wild Wings bevatten 1.260 milligram (mg) natrium, en dat geldt niet eens voor sauzen. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen 2020-2025 bevelen aan om natrium te beperken tot 2.300 mg per dag, omdat een teveel aan natrium kan leiden tot hoge bloeddruk en hartziekten.

Je kunt echter van de festiviteiten genieten zonder je voedingsdoelen op te offeren. De volgende eenvoudige swaps kunnen helpen.

  • Schakel over van 80/20 rundergehakt naar 93/7 om uw inname van verzadigd vet met bijna de helft te verminderen.
  • Vervang de helft van het vlees in je volgende burger, gehaktbal of pastasaus voor fijngehakte champignons, geraspte courgette of tofu. Kieskeurige eters zullen het niet eens merken.
  • Vervang de bonen en linzen door het vlees in je volgende quesadilla, taco of pot chili. Zowel bonen als linzen zijn vrijwel vetvrij en rijk aan vezels en eiwitten.
  • Schakel de volvette kruiden, zoals mayonaise, zure room en kaas, uit voor vetarme of magere opties om uw inname van verzadigd vet te verlagen.
  • Zoek naar chips of crackers gemaakt van bonen, linzen, noten of zaden. Ze bevatten doorgaans grotere hoeveelheden vezels en eiwitten, waardoor je sneller vol zit dan gewone chips of crackers.
  • Voeg veel kleur toe aan uw tafel door vingervriendelijke groenten toe te voegen. Babywortels, sugar snaps en babypaprika’s zijn klaar om te eten en hoeven niet te worden geschild of gehakt.
  • Vervang de koekjes en cakes door snoep uit de natuur. Maak regenboogfruitspiesjes of een heerlijke fruitsalade om je portie fruit voor de dag binnen te krijgen!

Als het gaat om het samenstellen van een gamewinnend menu, hebben we 9 recepten die een gezondere variant zijn op de favorieten van elke fan. Bekijk onze beef sliders, crunch wraps, nacho’s, jalapeño poppers, guac en meer die beter bij je passen.

Vergelijkbare berichten