7 Zonnebrandbehandelingen voor thuis om uw vakantie te redden

7 Zonnebrandbehandelingen voor thuis om uw vakantie te redden

Maandenlang heb je uitgekeken naar je tropische strandvakantie. Je hebt reisstress doorstaan, verergerd door de pandemie. Toen je eindelijk aankwam, ging je rechtstreeks naar het strand om te ontspannen in de zon. Je genoot van elke minuut en dacht dat je de juiste zonbeschermingstips had gevolgd, maar later die dag zie je de feiten onder ogen in de spiegel van je hotelkamer: je bent verbrand door de zon.

Hoe frustrerend en zelfs gênant ze ook zijn, zonnebrand komt voor. Volgens het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services meldt meer dan 1 op de 3 Amerikanen elk jaar zonnebrand.

Het goede nieuws? Het is eenvoudig om te leren hoe u uw zonnebrand kunt behandelen en voorkomen dat het de rest van uw vakantie verpest.

Hoe ontstaat een zonnebrand?

Zonnebrand is een ontstekingsreactie op schade door ultraviolette (UV) straling in de buitenste lagen van de huid, legt de Skin Cancer Foundation uit. Het gebeurt wanneer je huid te veel UV-straling krijgt zonder de juiste bescherming tegen zonnebrandcrème en kleding, voegt de American Academy of Dermatology (AAD) eraan toe.

Vergelijkbare berichten