10 vezelrijke ontbijtrecepten voor gewichtsverlies

10 vezelrijke ontbijtrecepten voor gewichtsverlies

Weinig voedingsstoffen hebben zoveel aantrekkelijke voordelen als vezels – en hoewel het niet moeilijk is om er aan te komen, krijgen maar weinig Amerikanen er genoeg van.

Om precies te zijn: slechts 5 procent consumeert voldoende vezels, blijkt uit een artikel in de Amerikaans tijdschrift voor levensstijlgeneeskunde. Het Institute of Medicine beveelt aan dat vrouwen 25 gram (g) en mannen 38 gram per dag binnenkrijgen. Volgens de Harvard TH Chan School of Public Health kun je vezels vinden in fruit, groenten, volle granen, bonen, linzen, noten en zaden.

Vezels stromen gemakkelijk door uw lichaam, vertragen de spijsvertering en creëren een gevoel van volheid in uw darmen. Dit zorgt er op natuurlijke wijze voor dat u minder eet en voorkomt dat u te veel eet. Bovendien bevatten vezelrijke groenten en fruit van nature weinig calorieën, wat kan bijdragen aan gewichtsverlies. Uit één onderzoek bleek dat mensen die meer vezels consumeerden meer gewicht verloren als ze een caloriebeperkt dieet volgden, vergeleken met degenen die minder consumeerden.

Omdat het menselijk lichaam vezels niet verteert, komen vezels niet in de bloedbaan. Als gevolg hiervan veroorzaakt het geen pieken of dalen in de bloedsuikerspiegel, volgens het Center for Disease Control and Prevention (CDC). Bovendien werken vezels door zich te binden aan slechte cholesterol en deze uit het lichaam te verwijderen, waardoor hoge lipidenwaarden worden verlaagd, aldus Cleveland Clinic. Volgens onderzoek kan het eten van een vezelrijk dieet je humeur verbeteren en het aantal depressies verminderen.

Een slimme manier om uw inname te verhogen: met het ontbijt. Regelmatig ontbijten en dagelijks minstens 25 gram vezels consumeren bevordert een lang leven en welzijn, aldus een artikel.

Weet u niet hoe u uw oplossing kunt krijgen? Zoek niet verder: elk van deze heerlijke vezelrijke recepten bevat minimaal 5 g vezels.

Vergelijkbare berichten