Wat is bakuchiol?  Huidverzorgingsvoordelen, bijwerkingen, hoe u het moet gebruiken en meer

Wat is bakuchiol? Huidverzorgingsvoordelen, bijwerkingen, hoe u het moet gebruiken en meer

Over het geheel genomen heeft een klein aantal onderzoeken bakuchiol en de voordelen ervan onderzocht. Sommige onderzoeken suggereren dat bakuchiol de verschijning van fijne lijntjes en rimpels kan helpen verminderen en hyperpigmentatie in de huid kan aanpakken.

Uit een gerandomiseerde, dubbelblinde studie bleek bijvoorbeeld dat een crème met 0,5 procent bakuchiol die twaalf weken lang werd gebruikt even effectief was in het verminderen van rimpels en hyperpigmentatie als een crème met 0,5 procent retinol – en minder bijwerkingen met zich meebracht, zoals vervellen en prikken. Dat gezegd hebbende, wijst Dr. Hollmig erop dat bakuchiol in deze studie niet werd vergeleken met een retinoïde, dus het zou niet eerlijk zijn om te zeggen dat bakuchiol even effectief is als een product op recept.

Het ingrediënt kan ook effectief zijn bij acne. In een pilotstudie verminderde een actuele bakuchiolcrème met 0,5 procent het aantal inflammatoire laesies en verminderde de verkleuring die overblijft na genezen acnevlekken, waardoor onderzoekers concludeerden dat bakuchiol effectief kan zijn bij milde tot matige acne, vooral bij een gekleurde huid. Het is belangrijk om erop te wijzen dat dit onderzoek bij slechts 13 mensen is uitgevoerd, dus er is meer onderzoek nodig om volledig te begrijpen hoe effectief bakuchiol is bij de behandeling van acne en hoe het zich verhoudt tot retinoïden, die gewoonlijk worden aanbevolen voor de behandeling van milde tot matige acne.

Kortom: het onderzoek naar bakuchiol lijkt tot nu toe veelbelovend, maar er zijn meer studies nodig. “Het is moeilijk om de exacte voordelen voor de huid te kwantificeren, omdat onderzoeken in vitro zijn uitgevoerd, dat wil zeggen niet op de menselijke huid maar in een laboratorium, of zijn uitgevoerd zonder een perfect onderzoeksontwerp, wat het trekken van harde conclusies moeilijk maakt.”

Bovendien heeft de huidverzorgingsindustrie een groot deel van het huidige onderzoek naar bakuchiol gefinancierd, en dus bestaat er een risico op partijdigheid in dit onderzoek, zegt hij.

Vergelijkbare berichten