Snelle en gemakkelijke bladpanrecepten voor diner en ontbijt

Snelle en gemakkelijke bladpanrecepten voor diner en ontbijt

Als je op zoek bent naar een snelle, gemakkelijke manier om het diner (of ontbijt) met minimale gerechten op tafel te krijgen, zoek dan niet verder dan je favoriete bakvorm! Een eenvoudige bakvorm met een rand (wat betekent dat hij ondiepe zijkanten heeft om vloeistoffen in te bewaren) kan van onschatbare waarde zijn in de strijd tegen afhaalmaaltijden. Je kookt namelijk in een mum van tijd een hele maaltijd in één pan, waardoor je op een drukke avond snel gezond eten op tafel hebt staan.

Wanneer u de beste bakvorm voor uw behoeften kiest, moet u overwegen wat u kookt en hoeveel ervan. Over het algemeen is het beter om de grootste bakvorm te gebruiken waar uw oven in past, zodat u uw ingrediënten kunt spreiden voor een gelijkmatige bereiding. Een bladpan van volledige grootte is 26 bij 18 inch. Als je echter een beslag aan het koken bent (zoals voor een cake of pannenkoeken), wil je misschien kiezen voor een pan met een half vel, die 13 bij 18 inch meet, of zelfs een jelly roll-pan, die 15,5 bij 18 inch meet. 10,5 inch.

Als je iets kookt met een soort vloeistof of bakolie, is een bakplaat met omrande rand absoluut de beste keuze. Om te voorkomen dat je eten blijft plakken, bekleed je je bakplaat met bakpapier of folie of besprenkel je met olijfolie om plakken te voorkomen (dit voegt ook een dosis hart-gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten toe, volgens gegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

Je kunt vrijwel alles op een bakplaat bereiden, inclusief taco's en kippendijen. Maar heeft u er ooit aan gedacht om uw blikveldhorizon te verbreden? Hoe zit het met bladpannenkoekjes? Pasta uit de pan? Hier zijn vijf recepten waarvan je waarschijnlijk nog nooit hebt overwogen om ze op een bakplaat te koken, maar die je zeker moet proberen!

Vergelijkbare berichten