Inzichten van een voedingsdeskundige van de Cleveland Clinic Diet App

Inzichten van een voedingsdeskundige van de Cleveland Clinic Diet App

Julia Zumpano begeleidt patiënten al 19 jaar graag één op één. Maar de voedingsprofessional kreeg onlangs de kans om haar bereik te vergroten – en greep die kans met beide handen aan.

Zumpano is een geregistreerde diëtist bij het Center for Human Nutrition van de Cleveland Clinic, en haar deskundige inzicht hielp bij het opstellen van de richtlijnen voor twee programma’s in de nieuwe wellness- en dieetcoaching-app van het ziekenhuis, de Cleveland Clinic Diet-app. Beide programma’s zijn bedoeld om gebruikers voor te lichten en te empoweren bij het maken van gezondere voedings- en levensstijlkeuzes.

De app is ontwikkeld in samenwerking met FitNow, onderdeel van de Everyday Health Group.

“Vaak geven we onze gezondheid af aan de zorgverlener die we zoeken”, zegt Zumpano, die ook de Nutrition Media Liaison is voor de Cleveland Clinic. “Het doel van deze (app) is om eigenaarschap te nemen en te begrijpen wat er in ons lichaam gebeurt – betrokken te zijn bij beslissingen die worden genomen (om) veranderingen in levensstijl te kunnen aanbrengen die uw gezondheid en uw algehele gezondheidsresultaten ondersteunen.”

We spraken met Zumpano over wat de app te bieden heeft en hoe deze mensen kan helpen hun gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken.

Everyday Health: Hoe werkt de app en wat kunnen gebruikers verwachten nadat ze deze hebben gedownload?

Julia Zumpano: U begint met een vragenlijst, die u in uw juiste plan plaatst. Er zijn er twee: het Heart Smart-plan en het BodyGuard-plan. Het BodyGuard-plan is ontworpen vanuit een gewichtsbeheersingsperspectief, maar nog meer vanuit een gezondheidsperspectief. Het is erop gericht om ontstekingen te verminderen en dingen te minimaliseren die uw eetlust kunnen opwekken of ervoor kunnen zorgen dat u te veel eet. Het moedigt ook aan om voedingsmiddelen te eten die u vaste voeding geven – voedingsstoffen, vezels, gezonde vetten.

Het Heart Smart-plan is voor mensen die hartklachten hebben of een familiegeschiedenis van hartziekten. Dit plan is meer gericht op het beschermen van uw hart. Het is vergelijkbaar met het Body Guard-plan in die zin dat het gericht is op het verminderen van ontstekingen en suiker, maar het kijkt extra naar natrium, verzadigd vet, transvetten en vezels.

Zodra u in uw plan zit, wordt u geplaatst in een cursus die speciaal is samengesteld voor het programma waar u aan deelneemt. De cursus is ontworpen om gemakkelijk te voltooien tijdens uw eerste week van het programma en zal u helpen begrijpen waar u uw inspanningen op moet richten.

EH: Hoe hoopt de app haar doel te bereiken, namelijk mensen meer macht geven?

JZ: Het hoofddoel was om een ​​app te hebben die de dienst van een diëtist zou verlenen en uiteindelijk zou evolueren naar de dienst van een arts of psycholoog. Hoewel het op geen enkele manier de plaats kan innemen van een echte zorgverlener, biedt het informatie die de cliënt in staat stelt eigenaarschap over zijn eigen gezondheid te nemen.

EH: Als diëtist weet je uit de eerste hand hoeveel mensen vaak moeite hebben om af te vallen. Hoe heeft deze eerdere ervaring uw aanbevelingen voor deze app opgeleverd?

JZ: Er zijn boosdoeners in het standaard Amerikaanse dieet die ons allemaal belemmeren. Deze hyperbewerkte, hypersmakelijke voedingsmiddelen die zo gemakkelijk te veel gegeten kunnen worden, zijn overal verkrijgbaar. Het is zo in your face. Onze maatschappij pusht zoveel bewerkt voedsel dat het normaal is geworden om chips, een chocoladereep of zelfs een proteïnereep te eten die op de markt wordt gebracht als gezond, maar dat absoluut niet is (het is nog steeds een ultrabewerkt voedsel). Dit alles brengt onze systemen in de war, veroorzaakt ontstekingen en ontregeling van onze smaak en verzadiging. Het heeft allemaal invloed op ons gewicht — en niemand bekijkt het echt op die manier. De voedingsmiddelen die dagelijks voor ons beschikbaar zijn — het is een heel gezondheidsprobleem, een maatschappelijk probleem en een kwestie van voedselvoorziening.

Als je eigenaarschap hebt en je kunt kijken naar wat je eet en hoe het je lichaam beïnvloedt, zal dat resulteren in verandering. Hoe meer mensen verandering willen en producten gaan kopen die gezonder voor ons zijn, hoe meer we dat als geheel zullen veranderen. Dat is het doel.

EH: Zijn er specifieke kenmerken die ik heb ondervonden tijdens mijn ervaring als diëtist?

JZ: De app combineert de basis van voedseltracking met advies en begeleiding vanuit mijn ervaring als diëtist. Het is vergelijkbaar met de Lose It! app (ook ontwikkeld door FitNow) waarin u al uw voedsel kunt opschrijven, uw voedsel kunt inspreken en een foto kunt maken van wat u eet, en de app berekent wat u consumeert. U kunt uw hele dag bijhouden en het geeft u voedingsrichtlijnen voor alle macronutriënten en mineralen op basis van uw doel. Deze plannen zijn ontworpen om de gezondheid te ondersteunen en niet alleen om af te vallen. De richtlijnen zijn gericht op het beheersen en beheersen van de gezondheid van het hart en het beheersen van het gewicht, maar vanuit het perspectief van ziektepreventie.

EH: We begrijpen dat de Cleveland Clinic samenwerkte met FitNow om deze app te bouwen. Wat bracht elke kant mee tijdens de ontwikkeling? Hoe heeft dit partnerschap het eindproduct beïnvloed?

JZ: Beide partijen boden hun expertise aan. Als Cleveland Clinic is onze expertise patiëntenzorg, en dat is wat we leverden. Met bijna 20 jaar ervaring in patiëntenzorg zag ik trends, waaronder wat de oorzaak is van het gebrek aan succes of beperkingen van mensen. Ik heb echt geprobeerd deze ervaring te gebruiken om te beslissen wat er in de app zou worden opgenomen en hoe ik de criteria zou bepalen.

Los van voeding is de content die we in deze app aanbieden wat we patiënten elke dag vertellen. We zetten het gewoon neer in een bericht, blogartikel of cursus. In al deze onderwerpen waar we met onze patiënten over praten, hebben we nu content gecreëerd die u kunt lezen en die u op een zeer strategische basis wordt voorgeschoteld.

FitNow lanceerde een van de allereerste systemen voor het bijhouden van voedsel, en ik heb mijn patiënten jarenlang aangeraden om Lose It! te gebruiken, lang voordat deze relatie begon. Ik heb altijd voorgesteld om voedsel bij te houden, omdat ik denk dat het een geweldige manier is om eigenaarschap te nemen over je voeding en eetplan. Ze hebben veel geweldige, state-of-the-art functies, ze zijn al heel lang in deze ruimte en hebben veel ervaring, en ze hebben een geweldig team dat een fenomenale app kan bouwen. Dat is absoluut niet onze expertise. Dus hebben we twee geweldige bedrijven samengebracht om een ​​fenomenaal resultaat te produceren.

EH: Wie zijn de beste kandidaten om deze app te gebruiken?

JZ: Behalve mensen die een kankerbehandeling ondergaan, kinderen, ouderen en iedereen met een geschiedenis van eetstoornissen, kan elke volwassene baat hebben bij het gebruik van deze app. Controleer natuurlijk altijd uw zorgverlener voordat u met een nieuw eetplan begint.

Deze app is er echt op gericht om te krijgen wat je nodig hebt, in plaats van iets niet te eten.

Julia Zumpano, RD

EH: Hoe verwacht u dat deze app zal werken voor degenen die semaglutide en andere GLP-1-medicijnen voor gewichtsverlies gebruiken? Zijn er speciale factoren waarmee ze rekening moeten houden?

JZ: Er is een groot risico op sarcopenie bij sommige van die medicijnen en het niet binnenkrijgen van voldoende voedingsstoffen en calorieën — zelfs tot het punt van ondervoeding. Dit is een geweldige manier om bij te houden of u elke dag voldoende eiwitten, vezels en water binnenkrijgt. Het kan ook de uitkomst van die medicijnen helpen, zorgen voor voldoende vezelinname en helpen mogelijke bijwerkingen te voorkomen, waaronder verlies van spiermassa, misselijkheid en constipatie. Bovendien kan de app deze trends voor u identificeren als u niet genoeg eiwitten binnenkrijgt of maaltijden overslaat. Het biedt gegevens en feedback over hoe het voedingsgedeelte van uw gewichtsverliesreis verloopt.

EH: Als het om gewichtsverlies gaat, hebben mensen vaak moeite met het doorvoeren van blijvende veranderingen in hun levensstijl. Hoe helpt de app gebruikers bij deze uitdaging?

JZ: Veel van de blijvende levensstijlproblemen komen voort uit het feit dat de meeste voedingstrends restrictief zijn. Ze beperken of elimineren voedsel of veroorzaken ergens angst voor. Overmatig bewerkte voedingsmiddelen kunnen af ​​en toe worden gegeten, maar het is de overconsumptie die het probleem veroorzaakt.

Deze app richt zich echt op het krijgen van wat je nodig hebt in plaats van het niet eten van iets. Als iemand zich richt op het krijgen van al zijn voedingsbehoeften, zal hij zich niet eens druk maken over wat hij niet kan eten, omdat hij zo gefocust is op dingen als “Heb ik genoeg eiwitten binnengekregen?” “Heb ik aan mijn vezelbehoefte voldaan?” “Eet ik genoeg omega-3?”

Ik zie graag dat het meer de mentaliteit is om je lichaam en gezondheid te ondersteunen in plaats van te beperken. Is uw doel uw gezondheid verbeteren of afvallen? Ze kunnen hand in hand gaan, maar naar mijn mening zou het eigenlijk moeten zijn om de gezondheid te ondersteunen en eigenaar te worden van de voedingsmiddelen die je lichaam kunnen ondersteunen om zo goed mogelijk te werken, en dan zal het gewichtsverlies vanzelf gaan. Het moet gepaard gaan met een mentaliteit en begrip. Dit is een gezondheidsapp, geen app voor gewichtsverlies.

EH: Welk deel van de app maakt je als diëtist het meest enthousiast of het meest trots?

JZ: Het lesgevende aspect is wat ik het leukste vind aan de app. Het is niet alleen bijhouden, het is lesgeven. Het biedt veel geweldige content, veel geweldige opties. Het hele punt van de app is om les te geven terwijl het bezig is. Het is wat ik iemand zou kunnen geven als ik ze elke dag kon zien, maar nu kan de app gebruikers empoweren en ze voorzien van goede, nauwkeurige content.

Vergelijkbare berichten