Hoe u uw G-spot kunt vinden

Hoe u uw G-spot kunt vinden

De verwarring hier is dat veel mensen nog steeds niet weten hoe de clitoris er eigenlijk uitziet. Het is niet helemaal hun schuld; dit is lange tijd een onderbelicht gebied in het gezondheidsonderzoek geweest.

“De seksuele functie van vrouwen is zeer complex en krijgt waarschijnlijk niet genoeg aandacht in onderzoek of klinische geneeskunde”, zegt Fiona Reid, MD, ere-docent aan de Universiteit van Manchester in Engeland. Ze was co-auteur van een artikel over het publieke begrip van de vrouwelijke genitale anatomie, gepubliceerd in de Internationaal tijdschrift voor urogynecologie in 2021. Pas in 2005 bracht een onderzoek onder leiding van de Australische uroloog Helen E. O'Connell, MD, de anatomie van de clitoris in kaart, legt Dr. Reid uit.

“Het bijzondere aan de clitoris is dat hij eigenlijk dezelfde lengte heeft als een typische penis, maar de vorm heeft van een wensbeen”, zegt Megan Pollock, een sekstherapeut die is gecertificeerd door de American Association of Sexuality Educators, Counselors, and Therapists en die buiten de VS werkt. Houston. Het 'nubje', zoals Pollock het noemt, dat van buitenaf zichtbaar is, wordt vaak gezien als de hele clitoris, terwijl het eigenlijk 'slechts een heel klein deel ervan is', legt ze uit.

En zonder de clitoris zou je geen G-spot hebben. Wat doorgaans wordt beschreven als de G-spot is ‘het weefsel dat de vaginawand scheidt van de clitoris’, zegt Pollock. “En dus zit de clitoris net aan de andere kant ervan.”

Het stimuleren van dit gebied “kan ook de ongeveer 8.000 zenuwen stimuleren die deel uitmaken van de clitoris”, merkt Rachel Needle, PsyD, mededirecteur van Modern Sex Therapy Institutes in West Palm Beach, Florida op. “Dus de G-spot is eigenlijk gewoon de interne schacht van het clitoriscomplex.” Met andere woorden: een G-spot-orgasme kan eenvoudigweg het resultaat zijn van een klop klop klop aan de andere kant van de vaginawand.

Een andere theorie: de zogenaamde G-spot is misschien helemaal geen ‘spot’. Uit onderzoek blijkt dat wat wij kennen als de G-spot beter het clitorethvaginale of CUV-complex kan worden genoemd. “In dit gebied werken de clitoris, urethra en de voorste vaginale wand samen, en wanneer dit gebied wordt gestimuleerd, kan dit voor sommige vrouwen het orgasme vergroten of versterken”, zegt Dr. Rullo. Zie het meer als een G-zone, voegt ze eraan toe.

Vergelijkbare berichten