De enige huidverzorgingswoordenlijst die u nodig heeft

De enige huidverzorgingswoordenlijst die u nodig heeft

Hydrochinon Een huidverlichtend ingrediënt dat tyrosine remt, een enzym dat betrokken is bij de melanineproductie, volgens het American Osteopathic College of Dermatology. Het wordt gebruikt voor de behandeling van hyperpigmentatie, waaronder melasma, ouderdomsvlekken en acnelittekens.

Kojiczuur Deze op paddestoelen gebaseerde huidverlichter is een alternatief voor hydrochinon en richt zich op verkleuring door de pigmentproductie te remmen, aldus de Cleveland Clinic.

Melkzuur Volgens CosmeticsInfo.org kan deze AHA ook in huidverzorgingsproducten voorkomen als ‘lactaat’ (zoals in calciumlactaat of natriumlactaat). Melkzuur komt veel voor in antiverouderingsproducten omdat het exfolieert om de helderheid te vergroten en de toon te egaliseren, en het trekt water in de huid en hydrateert deze.

Lanoline Dit vettige ingrediënt is een wasachtige substantie die wordt afgescheiden door schapen en is volgens de EWG zeer vochtinbrengend.

Lycopeen Volgens L'Oréal Paris USA bevatten veel rode groenten en fruit (zoals tomaten, watermeloenen en papaja's) deze huidbeschermende en herstellende antioxidant.

Manuka Honing Volgens L'Oréal Paris USA is deze honing afkomstig uit Australië en Nieuw-Zeeland een geweldig ingrediënt en sluit vocht in de huid. Het functioneert ook als een antibacterieel en schimmelwerend middel.

Methylpropaandiol Een lange naam voor een basisfunctie: dit ingrediënt wordt in huidverzorgingsproducten opgenomen als oplosmiddel (dat wil zeggen, een stof waarin andere stoffen kunnen oplossen). Volgens de EWG vormt het geen gezondheidsrisico.

Mineraalwater “Al het water bevat mineralen, die variëren afhankelijk van de bron van het water”, zegt Joshua Zeichner, MD, directeur cosmetisch en klinisch onderzoek op de afdeling dermatologie van het Mount Sinai Hospital in New York City. Maar de minerale make-up is belangrijk, voegt hij eraan toe. Hard water, dat volgens de US Geological Survey residu op je handen kan achterlaten, bevat bijvoorbeeld veel calcium, een ingrediënt dat de buitenste laag van de huid kan beschadigen, zegt dr. Zeichner. Mineraal (of ‘mineraliserend’) water dat in gezichtsnevels wordt aangetroffen, bevat daarentegen selenium, dat ontstekingsremmende voordelen kan bieden die de boze huid helpen kalmeren, verzachten en hydrateren. “Mineraalwater kan vooral nuttig zijn als je huidgevoeligheid of gezichtsaandoeningen zoals rosacea hebt”, zegt Zeichner.

Niacinamide Ook bekend als vitamine B3 en nicotinamide. Deze vitamine kan, indien plaatselijk gebruikt, de huidbarrière helpen versterken om het vochtgehalte te verbeteren en de zichtbaarheid van poriën te verminderen, aldus Paula's Choice Skincare.

Pantotheenzuur Een andere naam voor vitamine B5, dit ingrediënt versterkt de huidbarrière om waterverlies te stoppen. Volgens L'Oréal Paris USA komt het het meest voor in lotions, crèmes en serums.

Parabenen Een familie van chemicaliën die als conserveermiddelen werken. Deze groep ingrediënten omvat methylparaben, propylparaben, butylparaben en ethylparaben. Volgens de EWG kunnen parabenen irriterend zijn voor sommige huidtypes. Maar de grotere zorg is dat parabenen sommige hormonen in het lichaam kunnen verstoren. De FDA merkt op dat er momenteel geen informatie is die bewijst dat parabenen in huidverzorgingsproducten en cosmetica gevaarlijk zijn voor uw gezondheid, maar zij voegen eraan toe dat er onderzoeken gaande zijn.

Peptiden Dit zijn ketens van aminozuren, de bouwstenen van eiwitten in de huid (zoals collageen, elastine en keratine) die ervoor zorgen dat de huid stevig en veerkrachtig blijft. Om deze reden kunnen peptiden volgens Paula's Choice Skincare de tekenen van huidveroudering helpen verminderen.

Petrolatum Dit is uw standaard vaseline. De dikke, kleverige substantie vormt een barrière op de huid die vocht vasthoudt. Gebruik het om de genezing van kleine wonden te bevorderen, gesprongen lippen en schilferige oogleden te behandelen, nagels te hydrateren, schuren te voorkomen en luieruitslag te behandelen, suggereert de AAD.

Ftalaten Deze chemicaliën – met name diethylftalaat (DEP) – zijn een ander controversieel ingrediënt. In cosmetica fungeert DEP als oplosmiddel voor geurstoffen, en hoewel de Campaign for Safe Cosmetics ftalaten als hormoonontregelaars heeft bestempeld en deze in verband heeft gebracht met kanker, zegt de FDA dat er geen vastgesteld gezondheidsrisico bestaat door blootstelling eraan.

Retinoïden Volgens de AAD zijn dit een derivaat van vitamine A dat wordt gebruikt in huidproducten tegen veroudering en acne. Retinoïden zoals tretinoïne, tazaroteen en adapaleen helpen de productie van collageen te stimuleren en acne te behandelen, en ze zijn verkrijgbaar op recept of in vrij verkrijgbare preparaten. Houd er rekening mee dat retinoïden volgens de AAD niet geschikt zijn voor gebruik tijdens de zwangerschap.

Retinol Retinol, een vrij verkrijgbaar vitamine A-derivaat, is volgens de AAD een zwakkere vorm van retinoïde. Mogelijk ziet u het op de verpakking staan ​​als retinylpalmitaat of retinaldehyde.

Rhamnose Dit van planten afkomstige, gespecialiseerde suikermolecuul fungeert als boodschapper en helpt de cellulaire activiteit in de huid te stimuleren, zegt Zeichner. Het resultaat is een verhoogde collageen- en elastineproductie, die op zijn beurt de basis van de huid dikker maakt en kreukels, rimpels en fijne lijntjes bestrijdt. Ter ondersteuning van een vroege laboratoriumstudie gepubliceerd in juni 2019 in de Internationaal tijdschrift voor cosmetische wetenschappenZeichner voegt eraan toe dat rhamnose ook kan beschermen tegen de verharding van collageenvezels, wat gebeurt met de leeftijd.

Rosmarinus Officinalis Deze botanische plant wordt gewonnen uit rozemarijn en biedt antioxiderende en antimicrobiële eigenschappen, volgens CosmeticsInfo.org.

Salicylzuur Deze BHA helpt de poriën te ontstoppen en roodheid en zwelling te verminderen, waardoor het een populaire toevoeging is aan anti-acneproducten. Volgens MedlinePlus kan het ook helpen bij de behandeling van huidaandoeningen zoals psoriasis, roos, eelt en meer door dode huidcellen te verzachten en af ​​te werpen.

Silica Silicium, een mineraal dat voorkomt in zandsteen, klei en graniet, maakt mengsels dikker en beter absorberend, merkt Paula's Choice Skincare op.

Natriumbenzoaat Gebruikt als conserveermiddel en in geurformuleringen, volgens de EWG, is het ook bekend als benzoëzuur.

Natriumlaurylsulfaat Dit is een schuimend en emulgerend ingrediënt dat veel voorkomt in zepen en reinigingsmiddelen. Sulfaten zijn over het algemeen veilig bij gebruik in cosmetica, maar brengen volgens de EWG een laag risico op irritatie met zich mee.

Squaleen Volgens CosmeticsInfo.org vind je squaleen in de oliën die van nature in je huid aanwezig zijn. Het wordt aan producten toegevoegd als huidverzorgend middel dat de huid zacht en soepel maakt. (Wanneer squaleen wordt gehydrogeneerd, wordt het squalaan, wat volgens Elta MD een effectiever en houdbaarder ingrediënt is.)

Zwavel Zwavel, een chemisch element, pakt acne aan (van rode, boze puistjes tot mee-eters en whiteheads) door zich te richten op puistjesproducerende bacteriën, huidcellen te exfoliëren die de poriën verstoppen en olie onder controle te houden, aldus Proactiv.

Titaandioxide Titaandioxide, dat vaak wordt aangetroffen in minerale zonnebrandmiddelen, werkt volgens de EPA om “UVA- en UVB-stralen te reflecteren, te verspreiden en te absorberen”.

Water Je vindt water als hoofdingrediënt in de meeste huidverzorgingsproducten, van reinigingsmiddelen en crèmes tot make-up en vochtinbrengende crèmes, zegt CosmeticsInfo.org. Het is een veelgebruikt oplosmiddel van actieve ingrediënten en geeft, wanneer gemengd met olie, huidcrèmes hun zijdezachte textuur.

Zinkoxide Net als titaniumdioxide is dit een ander zonnebrandingrediënt dat UV-licht fysiek blokkeert, zegt de EPA. Minerale zonnebrandingrediënten zijn meestal zachter voor de huid, dus ze zijn zeer geschikt voor een gevoelige huid en worden in veel zonnebrandmiddelen voor baby's gebruikt.

Beeldcredits: iStock; Shutterstock; iStock(4); Alamy.

Vergelijkbare berichten