Wat is tatoeage verwijderen?

Atkins-dieet: de ultieme gids

Zoals elk populair dieet zijn er zowel voordelen als risico’s verbonden aan het volgen van een beperkt eetplan. Hier zijn enkele van hen voor het Atkins-dieet.

Pluspunten

Er zijn een handvol mogelijke voordelen aan het volgen van de voedingsbenadering van Atkins.

Ten eerste is het dieet relatief gemakkelijk vol te houden. “Mensen vinden dat het gemakkelijk te volgen is”, zegt Susan Kraus, RD, een klinische diëtist aan het Hackensack University Medical Center in New Jersey. “Je concentreert je op een paar voedselgroepen, en het is eenvoud omdat je voedsel niet hoeft af te meten en je je niet beroofd voelt.”

En er is overtuigend wetenschappelijk bewijs dat het elimineren van bewerkte voedingsmiddelen uit uw dagelijkse dieet en het vervangen ervan door echte voedselkeuzes zoals bladgroenten en gezonde vetten – een basis van het Atkins-plan – een aanzienlijk positief effect kan hebben op uw gezondheid en zelfs uw risico kan verminderen. van chronische ziekten. Sterker nog, een recensie uit 2020 in het tijdschrift Voedingsstoffen concludeerde dat het onderzoek naar bewerkte voedingsmiddelen van de afgelopen tien jaar zo sterk was dat het wees op de noodzaak van fundamentele veranderingen in de voedselinkoop en -productie in het algemeen.

Het volgen van het koolhydraatarme dieet kan ook mensen met diabetes type 2 helpen die op zoek zijn naar een oplossing voor een hoge bloedsuikerspiegel. Het verminderen van koolhydraten kan gezondheidsvoordelen opleveren, ongeacht of u probeert af te vallen. Uit een onderzoek uit 2015 bleek bijvoorbeeld dat koolhydraatbeperking kan helpen bij de behandeling van diabetes type 2 en het metabool syndroom. (13)

Nadelen

Aan de andere kant krijg je geen goed uitgebalanceerd dieet met de voedingsbenadering van Atkins. “Met elk dieet dat een hele voedselgroep elimineert, krijg je niet al je voedingsstoffen binnen”, zegt Barbara Schmidt, RD, voedingsdeskundige in een privépraktijk in New Canaan, Connecticut.

Dan is er het gebrek aan vezels, een belangrijke voedingsstof die je kan helpen een vol gevoel te krijgen en ongezonde trek te beteugelen. “Als je al deze voedselgroepen (zoals) granen en fruit weglaat, krijg je, zelfs als je voedingsstoffen aanmaakt met een vitamine- en mineralensupplement, niet genoeg vezels binnen”, zegt Kraus. “Er zijn ook veel fytochemicaliën, dit zijn verbindingen die van nature voorkomen in fruit en groenten, die sterke antioxiderende effecten hebben en die mogelijk niet worden aangetroffen in een algemeen multivitamine- en mineralensupplement, samen met vezels, calcium en vitamine D, die niet zouden worden verkregen. door op deze manier te eten.”

Ten slotte kan het Atkins-dieet uitdroging veroorzaken, wat kan leiden tot duizeligheid of energieverlies. (14) Koolhydraten houden water in je lichaam vast, dus als je geen koolhydraten eet, verlies je veel watergewicht. Dit kan ook uw urinezuurniveau verhogen en een jichtaanval veroorzaken, het calciumverlies via de urine vergroten en uw nieren en lever overbelasten, zegt Kraus.

Onderzoekers waarschuwen dat hoewel eiwitrijke diëten gunstig kunnen zijn voor sommige mensen die willen afvallen, het belangrijk is om uw arts te raadplegen om er zeker van te zijn dat deze aanpak veilig voor u is. (15) Sommige onderzoeken tonen aan dat een eiwitrijk dieet kan leiden tot een verminderde nierfunctie bij vrouwen met een eerdere milde nierfunctiestoornis. (16)

Hoe dan ook, als je je eiwitinname verhoogt, zorg er dan voor dat je extra water drinkt. Het Atkins-dieet raadt aan om minstens acht glazen water van 8 oz per dag te drinken. (14)

Vergelijkbare berichten