9 creatieve manieren om met citroen te koken

9 creatieve manieren om met citroen te koken

Als het leven je citroenen geeft, gebruik dan de hele vrucht! Citroenen zijn citrusvruchten, rijk aan vitamine C, en zijn het hele jaar door verkrijgbaar bij je plaatselijke supermarkt. Hoewel citroenen meestal worden uitgeperst voor het sap, zijn ook de schil en het vruchtvlees eetbaar en kunnen ze smaak en andere extra’s toevoegen aan veel gerechten.
Als je een citroen oppakt, zul je merken dat de glanzende buitenste schil kleine puntjes heeft: dit zijn de olieklieren van de vrucht. Deze oliën zijn de bron van veel van het ‘citroenachtige’ aroma. Het is ook de reden dat citroenschil, geraspte stukjes schil, in recepten wordt gebruikt om een ​​geconcentreerde smaak aan een gerecht toe te voegen. De schil van een citroen bevat ook een geconcentreerde bron van een krachtige voedingsstof genaamd hesperidine, die voorkomt in andere citrusvruchten. Hesperidine heeft een schat aan gezondheidsvoordelen, waaronder antioxiderende, antibacteriële, ontstekingsremmende en anticarcinogene eigenschappen.
Citroenen kunnen ook de gezondheid van uw hart verbeteren. Uit eerder onderzoek is gebleken dat wanneer zowel citroensap als -schil aan recepten worden toegevoegd, het zout in het recept met maar liefst 75 procent kan worden verminderd zonder dat iemand het merkt.
Omdat de diëten van de meeste Amerikanen te veel natrium bevatten, is het gebruik van citroenen in de keuken een gemakkelijke manier om de gezondheid van het hart onder controle te houden. Probeer citroenschil te gebruiken in plaats van een zouthoudende rub voor vlees of zeevruchten, of voeg citroensap toe aan soep in plaats van naar het zoutvaatje te grijpen.
Terwijl schijfjes citroen, partjes, schillen en zelfs hele citroenen vaak aan recepten worden toegevoegd om de smaak tijdens het koken te vergroten, kunnen ze ook worden geconserveerd, gebeitst en gekonfijt. Het sappige vruchtvlees van een citroen (zonder de zaden) kan ook worden uitgeschept en gegeten, hoewel de meeste mensen overweldigd zijn door het zure karakter en de mond-rimpelende zuurheid. (Bekijk hieronder ons recept voor geconserveerde citroenen). Het kan ook worden toegevoegd aan marinades of worden gemengd tot een bevroren drankje, zoals een mocktail. Eén citroen zonder schil bevat 17 calorieën, 0 gram (g) vet, 5,4 g koolhydraten, 1,6 g vezels en 0,6 g eiwit.

Het gebruik van citroenen, hun schil en sap is een fantastische manier om een ​​vleugje zuur aan elk gerecht toe te voegen, samen met vitamines die het immuunsysteem versterken. Dus probeer de volgende keer dat je een zak citroenen oppakt een van onze negen creatieve citroenrecepten hieronder.

Vergelijkbare berichten