10 gezondheidsvoedsel dat u misschien wilt heroverwegen

10 gezondheidsvoedsel dat u misschien wilt heroverwegen

Voor een gezond hart raadt de American Heart Association (AHA) aan om twee porties van 3 ons vette vis, waaronder zalm, per week te eten. Dit type vis is rijk aan omega-3-vetzuren, die in verband worden gebracht met de bescherming tegen hartziekten, merkt de National Institutes of Health op.

Waarom u voorzichtig moet zijn Gekweekte zalm heeft in de loop van de tijd echter veel kritiek gekregen, omdat deze voornamelijk in open nethokken wordt gekweekt. Deze vissen zijn kwetsbaar voor infecties door ziekten en parasieten, dus om deze blootstelling te helpen voorkomen, worden ze soms behandeld met hoge hoeveelheden antibiotica en pesticiden. Antibiotica bij vissen kunnen het risico op het ontstaan ​​van antibioticaresistentie bij mensen vergroten. Dit geldt vooral voor gekweekte zalm uit Chili, die volgens Monterey Bay Aquarium Seafood Watch routinematig in de Verenigde Staten wordt geïmporteerd. Het beoordeelt tweederde van de gekweekte zalm uit Chili als vis om te voorkomen dat deze wordt gegeten. (De non-profitorganisatie werkt samen met de zalmindustrie in Chili om het antibioticagebruik tegen 2025 met minstens 50 procent terug te dringen.)

Dat is niet de enige mogelijke reden tot bezorgdheid, aangezien sommige vissen ook een bron van kwik kunnen zijn, wat schadelijk kan zijn voor uw zenuwstelsel en bijzonder gevaarlijk kan zijn voor een zich ontwikkelende foetus, zegt de Environmental Protection Agency (EPA). Omdat de potentiële voordelen groter zijn dan de risico's, beveelt de EPA aan dat vrouwen en kinderen twee porties vis per week eten, omdat het een uitstekende bron is van eiwitten, omega-3 vetzuren, vitamine D, ijzer en andere belangrijke mineralen. (Dit komt overeen met de suggesties van de AHA.) Het belangrijkste is het kiezen van de juiste vissoort.

Kortom Je kunt vis in je dieet opnemen – en het is gezond om dat te doen – maar houd rekening met je keuzes, zegt Stella Volpe, PhD, RDN, professor en afdelingshoofd van menselijke voeding, voedingsmiddelen en lichaamsbeweging aan Virginia Tech in Blacksburg. De EPA stelt voor om vis te kopen op basis van het kwikgehalte, en voegt eraan toe dat de beste keuzes een laag kwikgehalte hebben, en – raad eens – daar hoort ook zalm bij.

Bovendien is wat gezond is voor de planeet, ook goed voor jou. Om een ​​milieuvriendelijke keuze te maken, kunt u de Monterey Bay Aquarium Seafood Watch National Pocket Guide raadplegen voor verantwoord gekweekte en geviste opties. Uiteindelijk zal het eten van een verscheidenheid aan zeevruchten een verscheidenheid aan voedingsstoffen opleveren, terwijl het risico op overconsumptie van een bepaalde verontreiniging wordt verminderd.

Je kunt ook het zichtbare vet en de zichtbare huid verwijderen als je gekweekte vis eet, omdat daar de kans groter is dat vervuilende stoffen zich ophopen. Voorbereiding is ook belangrijk. Zorg ervoor dat je bakt of bakt in plaats van frituurt, suggereert Dr. Volpe.

Een gedetailleerde gids voor het volgen van een Pescatarisch dieet

Vergelijkbare berichten