Wat zijn Jade Rollers en werken ze?

Wat zijn Jade Rollers en werken ze?

VERWANT: Welk type Botox is geschikt voor u?

De aangeprezen huidvoordelen van het gebruik van een Jade Roller

Er is geen bewijs dat jaderollers ergens bij helpen, omdat er geen onderzoek naar is gedaan. Toch zeggen dermatologen dat hun patiënten voordelen van hun gebruik hebben gemeld, waaronder:

Verminderde wallen

Als je wakker wordt met een opgezwollen gezicht, kan een jaderoller van pas komen. “Het rollen van een koele steen over de huid kan de lymfedrainage stimuleren, wat kan helpen bij wallen van de huid veroorzaakt door overtollig vocht, vooral rond de ogen”, zegt Dr. Herrmann. De stenen zijn van nature koel, maar je kunt ze voor gebruik ook in de koelkast of vriezer leggen.

Een vernieuwde glans

Samen met het verwijderen van stilstaand vocht uit de weefsels, kan het mechanisch rollen de bloedsomloop naar je gezicht vergroten, zegt Debra Jaliman, MD, dermatoloog in New York City en auteur van Huidregels. Dit vertaalt zich in een ‘gloed’.

Verbeterde werkzaamheid van producten

De door de steen geleverde druk kan de plaatselijke huidverzorgingsproducten die vóór het rollen worden aangebracht fysiek naar binnen duwen, zegt dr. Jaliman. “Je verbetert de penetratie van de producten die je gebruikt door het mechanisch duwen en rollen van dit gadget op je huid”, zegt ze. Hierdoor krijgen deze ingrediënten een betere kans om hun werk te doen.

Minder stress

Een goede huid gaat verder dan een goede huidverzorgingsroutine. Het lijdt geen twijfel dat de masserende werking van deze rollers ervoor kan zorgen dat u zich meer ontspannen voelt. En als ze voor jou als stressmanagementstrategie werken, prima. Verminderde stress komt indirect ten goede aan de huid, zegt Dr. Herrmann.

Een recensie gepubliceerd in juni 2014 in het tijdschrift Ontstekings- en allergiemedicijndoelen merkte op dat chronische psychologische stress de huidfunctie kan aantasten en veroudering kan versnellen. Hormonen die vrijkomen als reactie op stress kunnen het DNA beschadigen, de productie van vrije radicalen verhogen en de slaap beïnvloeden (wat ook een rol speelt bij de gezondheid van de huid). Ander onderzoek, waaronder een studie gepubliceerd in april 2018 in Wetenschappelijke rapporten, laat zien dat psychologische stress de barrièrefunctie van de huid kan beschadigen, waardoor vocht kan ontsnappen en potentiële irriterende stoffen binnen kunnen komen. Een jaderoller kan maar zoveel, maar het kan een hulpmiddel zijn in uw stressloze uitrusting.

VERWANT: 10 verrassende oorzaken van acne bij volwassenen (en hoe u er vanaf kunt komen)

De mogelijke nadelen van Jade Rollers

Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door anekdotische rapporten over de huidtransformaties die mensen hebben ervaren na het regelmatig gebruiken van jaderollers. Maar we zullen je vragen om – de woordspeling is absoluut bedoeld – je rol te vertragen. Getuigenissen zijn geweldig, maar ze zijn verre van wetenschappelijk.

“Wees in het algemeen op uw hoede als adverteerders beweren dat deze apparaten collageen stimuleren of acne verwijderen. Er is geen wetenschappelijk bewijs om dit te ondersteunen”, zegt Dr. Herrmann. Een van de geadverteerde voordelen is dat jaderollers fijne lijntjes en rimpels verminderen; maar ze stimuleren de collageenproductie niet echt, zegt ze.

We weten ook niet of een rozenkwarts- of amethistroller beter werkt dan jade.

Als u ten slotte een gevoelige huid heeft, of een aandoening zoals eczeem (atopische dermatitis), acne of rosacea, vermijd dan jaderollers. Omdat deze hulpmiddelen de bloedcirculatie verhogen, kunnen ze je huid irriteren en je symptomen verergeren, zegt Jaliman.

VERWANT: Kan het nippen van bottenbouillon je er jonger uit laten zien?

Hoe u Jade kunt integreren in uw routine

Houd uw bestaande huidverzorgingsroutine aan. “Een jaderoller mag geen nuttige producten vervangen, zoals lokale retinoïden, antioxidanten of groeifactoren, of in-office behandelingen zoals laser resurfacing, waarvan is aangetoond dat het de collageensynthese stimuleert”, zegt Dr. Herrmann. (Groeifactoren verwijzen naar plaatselijke ingrediënten die de collageenproductie verhogen, volgens een recensie gepubliceerd in november 2016 in Klinische, cosmetische en onderzoeksdermatologie.) In plaats daarvan raadt ze aan een paar keer per week een roller te gebruiken om de lymfedrainage te bevorderen of voor ontspanningsvoordelen.

Wat betreft de how-to, stelt Jaliman voor om eerst je jaderoller schoon te maken met water en zeep; reinig vervolgens de huid en breng een serum aan; begin dan met rollen. “Rol zachtjes verder met een opwaartse beweging (tegen de zwaartekracht in) en oefen niet te veel druk uit. Te hard drukken kan irritatie veroorzaken”, zegt ze.

VERWANT: De huidverzorgingswoordenlijst die elke vrouw nodig heeft

Bestverkochte en best beoordeelde Jade Rollers

Beste combopakket

Een jaderoller met twee uiteinden om kleine (rond de ogen) en grotere (wangen) delen van het gezicht te raken. Er wordt ook gezegd dat het ‘geluidsvrij’ is, wat betekent dat je geen last hebt van de kleine piepjes die sommige gereedschappen maken. Het pakket wordt geleverd met een gua sha, een gratis beeldhouwgereedschap dat op dezelfde manier wordt gebruikt. Met minder dan $ 20 is het goed geprijsd, waardoor het een geweldig introductieproduct is als je nog steeds twijfelt over het rollen van jade.

Poging Jade Roller en Gua Sha-set, $ 19,98, Amazon.com

Beste Rozenkwarts

Niet alle ‘jade’-rollers zijn gemaakt van jade; sommige zijn roze omdat ze zijn gemaakt met rozenkwarts. Deze krijgt de beste recensies op de website van Nordstrom omdat hij mooi, goed gemaakt en stevig is, en met $ 28 veel te duur geprijsd. hieronder anderen verkocht bij prestigieuze retailers.

Poging Skin Gym Rozenkwarts Kristal Gezichtsroller, $28, Nordstrom.com

VERWANT: 10 ingrediënten die kunnen helpen de klok terug te draaien

Beste vibrerende roller

Deze heeft ook een batterij nodig en trilt, wat volgens het bedrijf de effecten versterkt. (Hoewel er geen onderzoek is dat dit aantoont.) Toch kun je de vibrerende aanraking ontspannender vinden. Het biedt ook een “oogpers” voor het richten van wallen onder de ogen.

Poging Finishing Touch Vlekkeloze contour vibrerende gezichtsroller en stimulator$19,88, Amazon.com

Beste gezichtsrollerset

Deze set wordt geleverd met een roller die je kunt veranderen in jade, rozenkwarts en amethist. Het beste voor mensen die houden van het gevoel van een kleinere, rondere rollerbal. Recensenten zijn enthousiast over de hoogwaardige stenen. Nog een voordeel: omdat deze stenen uitwisselbaar zijn, kun je de andere twee in hun zakje in de koelkast bewaren, zodat je altijd een koel exemplaar bij de hand hebt.

Poging Sephora Collection Crystal gezichtsrollerset$34, Sephora.com

VERWANT: Wat zijn ‘natuurlijke’ huidverzorgingsproducten en zijn ze eigenlijk beter voor u?

Beste bodyroller

Dit is de lichaamsversie van de gezichtsroller, en hij is getextureerd (in plaats van glad) om de spieren te trainen en de spanning los te laten. Het zijn de ribbels die het maken: ze zijn verbazingwekkend rustgevend; het voelt alsof je een volledige lichaamsmassage krijgt. Bovendien is de roller zelf een kunstwerk tot aan het handvat.

Poging Esker Allover-roller$65, Eskerbeauty.com

De afhaalmaaltijden op Jade Rollers voor huidverzorging

Het komt erop neer dat, hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat jaderollers op welke manier dan ook uw huid ten goede komen, ze nog steeds in uw huidverzorgingsroutine kunnen passen. “Ik hou van deze jaderollers. Ze hebben een goede prijs en kunnen een aanvulling vormen op behandelingen op kantoor”, zegt Jaliman.

Hoewel ze rimpels niet glad kunnen maken, kunnen ze wallen verminderen, je een glans geven en op zijn minst een leuke toevoeging zijn aan je huidverzorgingsroutine. Houd er rekening mee dat ze geen vervanging zijn voor andere gezonde huidverzorgingsproducten. Maak je nu klaar om te rollen.

Vergelijkbare berichten