Rundergehakt van Walmart teruggeroepen vanwege dreiging van E. Coli

Rundergehakt van Walmart teruggeroepen vanwege dreiging van E. Coli

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft op woensdag 1 mei een waarschuwing afgegeven dat meer dan 16.000 pond rauwe rundergehaktproducten die naar Walmart-locaties in het hele land zijn verscheept, waren teruggeroepen vanwege mogelijke besmetting met een stam van E coli dat nierfalen kan veroorzaken.

Tot nu toe waren er geen ziektemeldingen die verband hielden met de huidige terugroepactie, aldus het bureau.

De fabrikant van het rundvlees, het in Pennsylvania gevestigde Cargill Meat Solutions, waarschuwde de USDA nadat “eerder per ongeluk gescheiden product was gebruikt bij de productie van rundergehakt.” Alle betrokken producten zijn geproduceerd op 26 en 27 april 2024.

Welke gehaktproducten van Walmart werden teruggeroepen?

De volgende rauwe rundvleesproducten zijn teruggeroepen:

  • 2,25 pond. in plastic verpakte bakjes met daarin “93% MAGERE 7% VET ALLE NATUURLIJKE MAGERE GROUND BEEF” met lotcode 117
  • 1,33 pond. in plastic verpakte bakjes met daarin vier “PRIME RIB BEEF STEAK BURGERS PATTIES” met lotcode 118
  • 2,25 pond. in plastic verpakte bakjes met “85% LEAN 15% FAT ALL NATURAL ANGUS PREMIUM GROUND BEEF” met lotcode 117
  • 2,25 pond. in plastic verpakte bakjes met daarin “80% MAGERE 20% VET ALLE NATUURLIJKE GROUND BEEF CHUCK” met lotcode 118
  • 1,33 pond. in plastic verpakte bakjes met daarin vier “80% LEAN 20% FAT ALL NATURAL GROUND BEEF CHUCK PATTIES” met lotcode 118
  • 1,33 pond. in plastic verpakte bakjes met daarin vier “90% MAGERE 10% VET ALLE NATUURLIJKE RUNDERLOVEN PATTIES” met lotcode 118

Alle teruggeroepen producten hebben het vestigingsnummer “EST. 86P” gedrukt op de achterkant van het productlabel. De USDA verstrekte foto's van de getroffen percelen.

Controleer uw koelkast of vriezer op teruggeroepen rundergehakt

De USDA drong er bij mensen op aan om hun koelkasten of diepvriezers te controleren op rundvlees dat bij een Walmart was gekocht en dat in de terugroepactie zou kunnen worden opgenomen. Aangetaste rundvlees moet worden weggegooid of teruggestuurd naar de plaats van aankoop.

Wat zijn de symptomen van een E. Coli-infectie?

Terwijl de meeste soorten E coli zijn onschadelijk, zei de USDA dat het teruggeroepen rundvlees de specifieke stam O157:H7 kan bevatten, een potentieel fatale ziektekiem die uitdroging, bloederige diarree en buikkrampen kan veroorzaken gedurende twee tot acht dagen na blootstelling, hoewel de symptomen gewoonlijk drie tot vier dagen aanhouden.

Hoewel de meeste mensen binnen ongeveer een week zullen herstellen, kunnen sommigen een vorm van nierfalen ontwikkelen dat hemolytisch-uremisch syndroom (HUS) wordt genoemd. HUS kan voorkomen bij mensen van elke leeftijd, maar komt het meest voor bij oudere volwassenen en kinderen jonger dan 5 jaar.

Symptomen van HUS zijn onder meer gemakkelijk blauwe plekken krijgen, ongebruikelijke bleekheid en minder plassen. Iedereen die deze symptomen ervaart, moet onmiddellijk medische hulp inroepen.

Vergelijkbare berichten