De essentiële vaardigheden die de veerkracht vergroten

De essentiële vaardigheden die de veerkracht vergroten

Veerkracht is ons vermogen om de uitdagingen van het leven te weerstaan ​​en terug te veren. Het is een kind met een beperking dat niet opgeeft bij het oplossen van een puzzel. Het is een verpleegster die patiënten met een glimlach bedient, ondanks dat ze zelf met een depressie kampen. Het is een patiënt met vergevorderde kanker die ervoor kiest om elke dag dankbaarheid te vinden. Het is het huis schoonmaken, de rekeningen betalen, de was doen, naar je werk gaan en tijd vinden om te lachen met je familie en vrienden, zelfs op de momenten dat je daar geen zin in hebt.

Veerkracht is geen vaste eigenschap die je wel of niet hebt; het is iets waar je aan groeit en aan werkt. En er zijn bepaalde vaardigheden die je daarbij helpen, legt Amit Sood, MD, lid van de Doctor’s Ask Advisory Board, uitvoerend directeur van het Global Center for Resiliency and Well-Being en maker van Resilient Option uit.

Door aan deze vaardigheden te werken, kun je omgaan met de talloze uitdagingen van het leven: veerkracht helpt bij het creatief oplossen van problemen, het herkaderen, contact maken met anderen, hulp zoeken en terugveren, zegt dr. Sood. “Veerkrachtige mensen zijn vindingrijker. Ze ervaren meer opbeurende emoties, zijn fysiek gezonder en hebben betere relaties.”

Hieronder deelt Sood negen van die vaardigheden die ons veerkrachtig maken, en legt hij uit hoe we ze allemaal kunnen ontwikkelen.

– Dagelijkse gezondheidsredacteuren

Vergelijkbare berichten