De beste bladen

De beste bladen

Draad tellen

U heeft waarschijnlijk wel eens gehoord over het aantal threads, of het aantal verticale en horizontale draden per vierkante inch, dat wordt besproken als het gaat om het kopen van vellen. Hoewel sommige mensen denken dat een hoog aantal threads een betere kwaliteit en zachtere vellen betekent, is dit niet altijd het geval. Volgens de Sleep Foundation kun je kwaliteitslakens vinden met een draadaantal tussen 200 en 800.

Stof

Als u op zoek bent naar zachte, ademende lakens die ook gemakkelijk schoon te maken zijn, bieden katoen en bamboe de beste keuze. “Een katoenen laken voelt doorgaans beter aan om op te slapen dan een polyester laken”, zegt Julia Dalton, designdirecteur van Fabricut Contract, een distributeur van woninginrichting gevestigd in Tulsa, Oklahoma.

Certificering

Vellen die Oeko-Tex-gecertificeerd zijn, laten zien dat elk aspect van het product is getest op giftige chemicaliën (zoals formaldehyde en schadelijke kleurstoffen) en als veilig wordt beschouwd voor de menselijke gezondheid.

Uw individuele behoeften

Voordat u op zoek gaat naar bladen, kunt u de zaken verfijnen door uzelf eerst een paar belangrijke vragen te stellen:

  • Heeft u het 's nachts warm of koud? Dan zijn stoffen als katoen, linnen en bamboe het hele jaar door ademend en isolerend.
  • Heeft u allergieën? Gecertificeerde biologische of duurzaam geproduceerde natuurlijke vezels zoals katoen, linnen en bamboe zijn vaak de beste keuzes, maar zoek naar lakens met het label ‘hypoallergeen’.
  • Heeft u zintuiglijke problemen? Degenen met een textielgevoeligheid geven vaak de voorkeur aan stoffen zoals zacht katoen, bamboe en linnen.

Vergelijkbare berichten