8 Instagram-accounts om te volgen

8 Instagram-accounts om te volgen

Ja, aardig zijn voor anderen en jezelf omringen met mensen die vriendelijkheid beoefenen, kan je mentale en emotionele gezondheid daadwerkelijk verbeteren.

En hoewel sociale media tot behoorlijk giftige interacties kunnen leiden, zijn er ook hoeken van het internet die gevuld zijn met positieve berichten.

Verdrijft of vergroot sociale media uw stress?

“Vriendelijkheid is een kwaliteit die warmte van geest en/of genereus betekent”, legt Shagoon Maurya uit, een psycholoog uit Zuid-Australië die een teletherapiebedrijf runt.

“Om aardig te zijn voor anderen, moet je aardig zijn voor jezelf. Als je jezelf met vriendelijkheid behandelt, zet dat de toon voor andere mensen om je met dezelfde energie te behandelen”, voegt Maurya toe. En dat is goed voor je mentale en fysieke gezondheid, zegt ze.

De belangrijkste TikTok-beïnvloeders op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg – en waarom ze belangrijk zijn

Volgens de Mayo Clinic is het beoefenen van vriendelijkheid in verband gebracht met tal van gezondheidsvoordelen, waaronder minder symptomen van depressie en verminderde pijn door migraine. Uit ander onderzoek blijkt dat het beoefenen van een mentaliteit van liefdevolle vriendelijkheid zelfs het natuurlijke verouderingsproces van het lichaam kan vertragen, blijkt uit een onderzoek waarin de lengte van telomeren werd gemeten (een deel van de DNA-structuur dat de leeftijd van de lichaamscellen aangeeft).

Vriendelijkheid verlaagt het stressniveau en verhoogt de productie van dopamine, een van de feelgoodhormonen in het lichaam, legt Maurya uit. Het verhoogt ook de niveaus van serotonine (een neurotransmitter die helpt bij het reguleren van de stemming) en oxytocine (een ander feel-good hormoon dat ons helpt sociale banden te vormen en verbondenheid op te bouwen), aldus Cedars-Sinai.

“Het beoefenen van vriendelijkheid kan je humeur verbeteren. Het bevordert de eigenliefde en vergroot het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde”, zegt Maurya. Dat alles kan u door moeilijke tijden heen helpen – of door de dagelijkse beproevingen van het leven.

Moet u de stekker uit sociale media trekken? De voor- en nadelen afwegen

Heb je regelmatig herinneringen nodig om vriendelijkheid en medeleven te tonen aan jezelf en anderen? Hier zijn acht Instagram-accounts die je kunt volgen:

1. @channelkindness

Dit account is afkomstig van het digitale platform Channel Kindness, een project van de Born This Way Foundation, de organisatie opgericht door Lady Gaga en haar moeder, Cynthia Germanotta, ter ondersteuning van de geestelijke gezondheid van adolescenten. Channel Kindness is gecreëerd als een veilige ruimte voor jongeren om hun verhalen over vriendelijkheid, veerkracht en gemeenschap te vertellen, aldus de website van het project. De Instagram-feed staat vol inspirerende woorden, afbeeldingen en kunst.

Volgen @kanaalvriendelijkheid

2. @thekindnessrocksproject

Het Kindness Rocks Project, in 2015 gelanceerd door schrijver Meghan Murphy, is een grassrootsinitiatief dat tot doel heeft verbindingen binnen gemeenschappen te bevorderen en anderen te verheffen door middel van eenvoudige daden van vriendelijkheid, aldus de website van het project. Hoe? Door mensen over de hele wereld boodschappen van liefde en positiviteit op stenen te laten schilderen, en deze vervolgens aan anderen over te laten.

Volgen @thekindnessrocksproject

3. @rakfoundation

Onder het motto ‘Maak vriendelijkheid de norm’ deelt de Random Acts of Kindness Foundation middelen voor het cultiveren van vriendelijkheid thuis, in de klas en op de werkplek, zoals lesplannen en ideeën voor groepsactiviteiten. De Instagram-feed van de stichting bevat inspirerende citaten en ideeën om vriendelijkheid te tonen en te verspreiden.

Volgen @rakstichting

4. @humansofny

Humans of New York, geboren uit de geest van Brandon Stanton, begon als een fotografieproject. Stanton wilde 10.000 New Yorkers “op straat” vastleggen om een ​​catalogus van de inwoners van de stad te creëren. Tegenwoordig is HoNY echter een eigen leven gaan leiden. Het Instagram-account heeft zo’n 13 miljoen volgers. Elke post bevat een foto van een New Yorker met een onderschrift dat hun unieke verhaal vertelt over het ervaren van het leven, inclusief liefde, verlies, vriendelijkheid en geestelijke gezondheidsproblemen.

Volgen @humansofny

5. @tanksgoodnews

Dit account omschrijft zichzelf in de biografie als “positiviteit met een vleugje humor” – en dat is wat je kunt verwachten. De feed bevat ontroerende foto’s, krantenkoppen en verhalen over dingen die goed gaan in deze wereld, gerapporteerd door journalisten van over de hele wereld.

Volgen @tanksgoodnews

6. @positiefpresent

Positively Present, opgericht in 2009 door de in Washington, DC gevestigde auteur en illustrator Dani DiPirro, is een website en blog over DiPirro’s beslissing om positiever te gaan leven. Het Positively Present Instagram-account staat vol met kleurrijke afbeeldingen en citaten gemaakt door DiPirro, en bevat uitdagingen op het gebied van inspiratie, motivatie en dankbaarheid. DiPirro deelt ook wellness-check-ins, die gebruikers aanmoedigen om te delen hoe ze zich voelen.

Volgen @positiefaanwezig

7. @vijfminutenjournal

Het Instagram-account van Five Minute Journal is gebaseerd op een dagboek gemaakt door UJ Ramdas en Alex Ikonn en bevat aanwijzingen, dankbaarheidsoefeningen, inspirerende citaten en bewuste reflecties om volgers aan te moedigen de beste versie van zichzelf te worden.

Volgen @vijfminutenjournal

8. @allthingslillyann

Lilly Ann Cepull is een illustrator uit Austin, Texas, die een online winkel met artikelen runt, waaronder briefpapier, kleding, kunst en meer, waarin boodschappen van geluk en positiviteit worden gepromoot. Op haar officiële Instagram-account staat haar kleurrijke, halfvolle glaskunst.

Volgen @alleslillyann

Vergelijkbare berichten