5 lichaamspositieve Instagram-accounts die het waard zijn om te volgen

5 lichaamspositieve Instagram-accounts die het waard zijn om te volgen

Experts zeggen dat een manier om een ​​gezonder lichaamsbeeld te bevorderen is door de giftige berichten over lichaamsvorm en -grootte die je op tv of sociale media ziet te overstemmen – en je af te stemmen op de berichten die de houding bevorderen die je wilt hebben.

Het zien van afbeeldingen van een heel specifiek type en lichaamsvorm op sociale media die keer op keer worden toegejuicht en verheerlijkt, kan van invloed zijn op wat we zien als gezond, normaal en mooi als het gaat om het lichaamsbeeld, legt Charlotte Markey, PhD, uit. hoogleraar psychologie en directeur van het Health Sciences Center aan de Rutgers University in Camden, New Jersey.

“Als we op sociale media keken, andere mensen zagen, en onze reactie was: ‘Wauw, ze zien er geweldig uit! Ik ben zo blij dat ze zo blij zijn’ – en we hebben onszelf niet vergeleken – dan zouden we niet echt een probleem hebben’, zegt Dr. Markey. “Maar dat is helaas niet wat wij doen. We zien hoe mensen zijn en vragen ons af waarom we die dingen niet zijn, en dan voelen we ons slecht.

Een verklarende woordenlijst met termen voor lichaamsbeelden

Dit geldt vooral voor bepaalde mensen die een persoonlijke geschiedenis hebben van worstelen met problemen met het lichaamsbeeld, zegt Markey, die ook auteur is van Het lichaamsbeeldboek voor meisjes En Het lichaamsbeeldboek voor jongens. “Als je herstellende bent van een eetstoornis of een jeugdtrauma hebt dat nog niet is aangepakt, kan alles wat op sociale media wordt getriggerd een negatief effect hebben”, zegt Markey.

Het kan helpen om de hoeveelheid tijd die u besteedt aan scrollen te beperken. (Probeer uw meldingen uit te schakelen, zodat u zich niet verplicht voelt om de app te controleren telkens wanneer u een waarschuwing ontvangt.)

Maar als u enige tijd op sociale media doorbrengt, kan het veranderen van de inhoud die u ziet ook een verschil maken in de zin van het versterken van positieve (niet negatieve) boodschappen over het lichaamsbeeld en lichaamsacceptatie.

Ja, wat u denkt over hoe u eruit ziet, heeft invloed op uw gezondheid en welzijn

“Als we contact maken met mensen die ons iets anders bieden dan de kans om een ​​slecht gevoel over onszelf te hebben, dan kan het een veel positievere ruimte zijn”, zegt Markey.

Ga aan de slag door deze vijf verhalen te bekijken die de dieetcultuur, anti-vetheidsretoriek, bekwaamheid en gendernormen uitdagen.

1. @guyoverboard

Riccardo Onorato is een in Rome gevestigde pleitbezorger voor mannelijke schoonheid met een grotere maat en een zelfbenoemde ‘Fat-shionista’. Op zijn Instagram-feed schrijft hij openlijk over zijn rauwe ervaringen met geïnternaliseerde vetfobie en systemische discriminatie van dikke lichamen. “Onze lichamen moeten niet worden geëvalueerd of een test proberen te doorstaan. Wat we moeten overwinnen is de schadelijke neiging om het idee te bestendigen dat ons lichaam voortdurend wordt beoordeeld (sic). zei hij in een bericht.

Onorato deelt ook inzichten over hoe hij heeft geleerd om door mannelijke maatschappelijke normen te navigeren, als iemand die niet in het schema past. Houd zijn zomerbadkledingposts in de gaten, inclusief zijn commentaar op wat het betekent om een ​​’bikinilichaam’ te hebben. In een andere post deelt hij: “Er is geen enkele fysieke voorwaarde om de liefde te vinden, een bikini te dragen, op vakantie te gaan of ons lichaam te waarderen in een fantastische outfit. En dit is het respect dat we verdienen, van onszelf en van de mensen om ons heen.”

Volgen @guyoverboard

2. @emeraldxbeauty

Als het gaat om het houden van de huid waarin je je bevindt, is Kadeeja Sel Khan zo echt als maar kan. Ze is een model met een huid die gevoelig is voor acne en die openlijk bewerkte versus onbewerkte afbeeldingen van haar huid heeft gedeeld. “Doordat ik al meer dan 10 jaar Acne heb, ben ik gewend geraakt aan de op-en-neer-achtbaan”, schreef ze in het bijschrift van zo’n bericht. “Ik herinner mezelf er echter altijd aan dat mijn huid hoe dan ook mooi is en dat het gewoon HUID is! (sic)”

Kadeeja schrijft ook over haar ervaringen met PCOS, en de hormonale acne, haaruitval en gewichtsschommelingen die de aandoening met zich meebrengt. “Soms gaat het niet om ‘afvallen’, maar om een ​​goed gevoel in je vel”, schreef ze in een andere post.

Volgen @emeraldxbeauty

3. @SeeMiaRoll

Mia Ives-Rublee is een burgerrechtenactiviste die zich inzet voor het benadrukken van de diversiteit binnen de gehandicaptengemeenschap. Als directeur van het Disability Justice Initiative bij American Progress, een onpartijdig beleidsinstituut, heeft ze haar weg gevonden door Washington, DC, en heeft ze voor het Congres getuigd over haar levenservaringen, waarover ze in een post schreef.

Andere berichten gaan over alles, van foto’s van haar hulphond Zini, haar kampeeravonturen in de auto en hoe ze creatief wordt bij het maken van accommodatie voor zichzelf, zoals dit bericht.

Volgen @SeeMiaRoll

4. @rvbyallegra

De in Australië gevestigde kunstenaar Ruby Allegra is de zelfbenoemde ‘autistische trans-queerkreupele van je dromen’.

Via hun kunst en hun foto’s gaan ze in op de intersectionaliteit van transgender, autistisch en rolstoelgebruiker. Ze hebben hun gedachten gedeeld over verdriet en eenzaamheid als persoon die met een handicap kampt, gendereuforie ervaren, en foto’s waarop ze zich het meest zelfverzekerd voelen.

Volgen @rvbyallegra

5. @meganjaynecrabbe

De Britse activiste en auteur Megan Jayne Crabbe is open over haar ervaringen uit het verleden met een eetstoornis en het feit dat ze haar lichaam nu precies viert zoals het is.

Toen ze herstelde van een eetstoornis, schreef ze in het bijschrift van een post: “Proberen te herstellen binnen een cultuur die nog steeds ongeordend eten, onrealistische lichaamsidealen en obsessief diëten normaliseert, is een absolute mindf***.”

In een andere post deelde ze: “Mensen verdienen het om zich goed te voelen over: hun cellulitis. Hun buik rolt. Hun haarvlekken en lichaamshaar en losse huid en alle andere volledig natuurlijke lichaamskenmerken hebben we ten onrechte geleerd ons hele leven als ‘gebreken’ te zien.

Volgen @meganjaynecrabbe

Vergelijkbare berichten