Maakt zelfgemaakte rozemarijnwater je haar echt glanzender, gezonder en sneller groeiend?

Maakt zelfgemaakte rozemarijnwater je haar echt glanzender, gezonder en sneller groeiend?

Een recente TikTok-trend waarbij verschillende essentiële oliën, waaronder rozemarijn, worden gebruikt als hack voor de gezondheid van het haar, beweert dat het aanbrengen van de plantenextracten op je hoofdhuid en haarlokken resulteert in alles van glans tot groei. Nu prijzen influencers op de site voor het delen van video’s een zelfgemaakt plantaardig drankje voor haargroei: rozemarijnwater.

De hashtag #rosemarywater is 609,8 miljoen keer bekeken, waarbij individuele video’s elk miljoenen keer bekeken zijn. Veel van de clips laten influencers zien die pronken met hun glanzende, gezonde, lange lokken, en hun haargezondheid toeschrijven aan een eenvoudig recept van gekookt water en rozemarijnblaadjes.

“Rozemarijnwater is het nieuwe rijstwater”, verkondigt @audreyvictoria (2,3 miljoen volgers) in een video van 10 seconden waarin ze haar haar doopt in een zelfgemaakt brouwsel. “Ik heb zeven dagen rozemarijnwater op mijn haar gebruikt en de resultaten waren schokkend”, zegt @beautybypriscila (21,5K volgers) in een video met 2,2 miljoen views, waarin ze beweert dat haar haar “een halve inch” groeide in een week.

In een video die maar liefst 17 miljoen keer werd bekeken, beweert hair influencer @jonathankmonroe (2,3 miljoen volgers) dat het in je haar wrijven van rozemarijnwater “haircicles” (rozemarijnwater gegoten in een siliconen massagestaafvorm en ingevroren) “haaruitval kan verminderen en boost haargroei “en verhoog de glans. “Zorg ervoor dat je je hoofdhuid raakt om de follikelcirculatie te verbeteren voor maximale groei”, voegt hij eraan toe.

Vergelijkbare berichten