1 op de 8 Amerikaanse volwassenen heeft een GLP-1-medicijn zoals Ozempic of Mounjaro geprobeerd

1 op de 8 Amerikaanse volwassenen heeft een GLP-1-medicijn zoals Ozempic of Mounjaro geprobeerd

Eén op de acht Amerikaanse volwassenen (12 procent) heeft op enig moment in zijn leven medicijnen als Ozempic of Mounjaro gebruikt, blijkt uit een nieuwe peiling van KFF, en de helft van die volwassenen gebruikt de medicijnen nu.

Van de mensen die zeiden dat ze een van deze medicijnen hadden geprobeerd, zeiden drie van de vijf (62 procent) dat ze deze gebruikten om een ​​chronische aandoening onder controle te houden, terwijl de rest zei dat ze ze voornamelijk gebruikten om af te vallen.

De enquête concentreerde zich op een familie geneesmiddelen die bekend staan ​​als GLP-1-receptoragonisten en die kunnen helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en de honger te verminderen. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft twee GLP-1-medicijnen goedgekeurd die gemaakt zijn met het actieve ingrediënt semaglutide: Ozempic voor diabetes type 2 en Wegovy voor gewichtsverlies en de preventie van hartziekten. Het bureau keurde ook twee geneesmiddelen goed met de werkzame stof tirzepatide: Mounjaro voor diabetes type 2 en Zepbound voor gewichtsverlies.

Onder mensen die leven met een van de aandoeningen waarvoor deze medicijnen zijn goedgekeurd, zijn de cijfers zelfs nog hoger, volgens de resultaten van een enquête gepubliceerd door KFF, een non-profitorganisatie voor onderzoek op het gebied van gezondheidsbeleid.

In totaal heeft 43 procent van de volwassenen met diabetes GLP-1-medicijnen gebruikt, evenals 26 procent van de volwassenen met hartaandoeningen en 22 procent van de volwassenen met overgewicht of obesitas, aldus de peiling.

“Het gebruik wordt gerapporteerd door veel grotere aantallen volwassenen die aandoeningen hebben waarvoor deze medicijnen worden voorgeschreven, waaronder diabetes, hartziekten of de diagnose overgewicht of obesitas, wat we zouden verwachten”, zegt Alex Montero, een onderzoek analist voor het KFF-onderzoeksprogramma voor de publieke opinie en enquêtes.

Veel mensen hebben nog steeds moeite om GLP-1-medicijnen te betalen

Maar de resultaten van de enquête suggereren ook dat veel mensen moeite zouden kunnen hebben om GLP-1-medicijnen te starten of te blijven gebruiken vanwege problemen met de toegankelijkheid en de betaalbaarheid.

Volgens KFF kunnen de prijzen voor GLP-1-medicijnen zonder verzekering variëren van $ 936 tot $ 1.349 per maand. Eén op de vijf verzekerde volwassenen die GLP-1-medicijnen gebruikten, zei dat ze de volledige prijs zelf betaalden.

Meer dan de helft van de volwassenen die deze medicijnen ooit hadden geprobeerd, zei dat het moeilijk was om de kosten te betalen, waaronder 22 procent die zei dat het ‘erg moeilijk’ was. De meeste volwassenen zeiden dat ten minste een deel van de kosten van GLP-1-medicijnen door hun verzekering werd gedekt.

Hoewel het moeilijk te zeggen is hoeveel kosten mensen ervan weerhouden om met GLP-1-medicijnen te beginnen of ermee door te gaan, suggereren de resultaten van de enquête voor mensen van 65 jaar en ouder dat dit mogelijk is, zegt Montero. Medicare, het Amerikaanse gezondheidsprogramma voor mensen in die leeftijdsgroep, dekt geen medicijnen voor gewichtsverlies, tenzij ze zijn voorgeschreven om een ​​andere medische aandoening te behandelen.

Mogelijk ondergebruik van GLP-1-medicijnen

Uit de peiling bleek dat 8 procent van de volwassenen van 65 jaar en ouder GLP-1-medicijnen heeft gebruikt voor een chronische aandoening, maar slechts 1 procent heeft deze medicijnen gebruikt voor obesitas.

In totaal heeft 5 procent van alle volwassenen deze medicijnen gebruikt om af te vallen, waaronder 6 procent van de dertigers en 7 procent van de volwassenen van 18 tot 29 jaar oud.

“We kunnen de mate van potentieel ondergebruik van deze medicijnen niet direct meten”, zegt Montero. “Maar het is opmerkelijk dat slechts 1 procent van de volwassenen van 65 jaar en ouder zegt dat ze GLP-1-medicijnen specifiek hebben gebruikt om af te vallen, ook al wordt bij 4 op de 10 mensen de diagnose overgewicht of obesitas gesteld, wat een weerspiegeling kan zijn van het gebrek aan dekking van Medicare voor de gebruikte medicijnen. voor obesitas.”

Hoewel de meeste volwassenen voor recepten naar hun huisarts of een specialist gaan, gaat ongeveer 1 op de 4 ergens anders heen om GLP-1-medicijnen te halen, of dat nu online is of in medische spa's of esthetische medische centra.

Dit is een ander teken dat kosten en toegang voor sommige patiënten een probleem kunnen zijn, zegt Jody Dushay, MD, een endocrinoloog en assistent-professor aan de Harvard Medical School en het Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston, die niet betrokken was bij de KFF-enquête.

“Het is niet verrassend vanwege de hype rond deze medicijnen, maar het is zeer verontrustend”, zegt Dr. Dushay. “Mijn ervaring is dat geen enkele patiënt die deze medicijnen online of in een spa heeft gekregen, het echte medicijn krijgt.”

Vergelijkbare berichten