Wat is tatoeage verwijderen?

8 dingen die u nu kunt doen om er jonger uit te zien

Als het gaat om hoe oud je bent, is leeftijd eigenlijk maar een getal. Een studie gepubliceerd in december 2013 in Beoordeling van bevolking en ontwikkeling ontdekte dat er veel meer factoren zijn die een rol zouden moeten spelen bij het bepalen van leeftijd dan hoe lang je al leeft.

Maar wat als u vroege rimpels heeft of jarenlange schade door de zon heeft geleid tot een dikke, ouder ogende huid? Hoe kun je dit oplossen om je gezicht zacht te maken en er weer jonger uit te laten zien?

Dermatologen van de American Academy of Dermatology raden aan om met één huidverzorgingsproduct tegelijk te beginnen. Test het een paar dagen voordat je het op je gezicht aanbrengt op je onderarm. Als een product prikt of brandt, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan. Volg ook de instructies op het product en vermijd overmatig gebruik. Consequent gebruik van een product zoals aanbevolen kan leiden tot een jonger uitziende huid, dus geef het de tijd om te werken.

Er worden veel verschillende ingrediënten aangeprezen om je er jonger uit te laten zien. Maar koper pas op. Kies alleen producten met ingrediënten waarvan is aangetoond dat ze uw gezicht zacht en jonger maken. Retinol is bijvoorbeeld een vitamine A-verbinding en de eerste antioxidant die op grote schaal wordt gebruikt in niet-voorgeschreven rimpelcrèmes. Vitamine C, een krachtige antioxidant, helpt de huid te beschermen tegen schade door de zon. Groene thee wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Volgens Mayo Clinic moet je bij het zoeken naar rimpelcrèmes letten op de volgende ingrediënten, die vol zitten met antioxidanten, alfahydroxyzuren en ontstekingsremmers die het uiterlijk van rimpels zullen verbeteren:

  • Co-enzym Q10
  • Druivenpit extract
  • Hydroxy zuren
  • Niacinamide
  • Peptiden
  • Retinol
  • Thee-extracten
  • Vitamine C

De meest bewezen manier om er jonger uit te zien, is de zon vermijden. De zon is niet je vriend. Blootstelling aan UV-stralen van de zon is de belangrijkste reden voor huidveroudering. Haal bruinen van je to-do-lijst als je een jonger uitziende huid wilt. Herhaaldelijk bruinen leidt tot vroege rimpels, donkere ouderdomsvlekken en zelfs huidkanker, aangezien UV-stralen het verouderingsproces versnellen en een dikke, beschadigde huid veroorzaken. In feite is blootstelling aan de zon de nummer 1 reden voor vroege tekenen van huidveroudering, waaronder roodheid en ongelijke pigmentatie.

Bescherm uw haar en huid – en voorkom toekomstige rimpels – door altijd beschermende kleding, een zonnebril en een hoed te dragen. Gebruik ook elke dag zonnebrandcrème op uw gezicht – zelfs dagen dat het buiten bewolkt of koud is – voordat u naar buiten gaat. Het voorkomen van rimpels is een veel gemakkelijkere manier om er jong uit te zien dan urenlang naar het kantoor van een cosmetisch chirurg te gaan.

Rook niet, want het veroorzaakt schade aan het collageen en elastine, verzwakking van de huid en resulteert in verzakkingen en wallen. Vrouwen die op jonge leeftijd roken, zullen een slappe huid en voortijdige rimpels opmerken lang voordat hun niet-rokende leeftijdsgenoten dat doen.

Er zijn tal van supereenvoudige dingen die je kunt doen om je teint gezond te houden en een jonger uitziende huid te krijgen, ongeacht welke verjaardag je onlangs hebt gevierd. Andrea Robinson, het voormalige hoofd schoonheid van Ralph Lauren en Tom Ford en de auteur van Gooi de glans weg: schoonheidstips, trucs en waarheden voor vrouwen 50+deelt haar voorkennis over welke antiverouderingsproducten echt werken, make-uptips waardoor je er gegarandeerd jonger uitziet, en meer.

Vergelijkbare berichten