6 veelgestelde vragen over overmatig zweten, beantwoord

6 veelgestelde vragen over overmatig zweten, beantwoord

Maak je niet druk. Simpel advies, maar voor zo’n 365 miljoen mensen wereldwijd is dat veel makkelijker gezegd dan gedaan. Overmatig zweten, of hyperhidrose, is een medische aandoening met oorzaken die vaak verkeerd worden begrepen, zegt Kelley Pagliai Redbord, MD, een dermatoloog die werkzaam is in Washington, DC, en faculteitslid van de International Hyperhidrosis Society. “Het is op grote schaal niet gediagnosticeerd en onderbehandeld.”

We vroegen Dr. Redbord om enkele van de misvattingen rond de aandoening op te helderen.

Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van overmatig zweten?

Zweten is essentieel. Het helpt je lichaam koel te houden in de hitte, hydrateert je huid en brengt je lichaamsvloeistoffen en elektrolyten in balans. Maar overmatig zweten (hyperhidrose) treedt op wanneer het koelmechanisme van het lichaam vastzit in overdrive. Vertaling: Je zweet meer dan nodig is om je lichaam te laten functioneren.

Een oorzaak is overprikkeling van de zweetklieren van het lichaam. Of het kan genetisch zijn. Het kan ook worden veroorzaakt door een onderliggende medische aandoening zoals obesitas, tuberculose, kanker of menopauze, of door het nemen van bepaalde medicijnen.

Vergelijkbare berichten