Hoe herken en behandel je een wietverslaving?

Het is in principe geen probleem om af en toe een jointje te roken. Dit is tegenwoordig vooral onder jongeren net zo normaal als het drinken van een biertje of wijntje. Toch is het blowen niet geheel zonder gevaar. Veel mensen die beginnen met blowen denken niet goed na over het risico om verslaafd te worden aan wiet. Het is niet zo dat wiet extreem verslavend is, maar veel jongeren blowen uiteindelijk toch meer dan ze eigenlijk zouden willen. Als iemand op dit punt is beland, is het lastig om nog te stoppen met blowen.

Het herkennen van een wietverslaving

Voor sommige mensen is het lastig om te herkennen dat iemand in hun omgeving verslaafd is aan wiet. Dat komt doordat mensen die veel blowen vaak niet anders doen wanneer zij stoned zijn. Toch zijn er bepaalde dingen waaraan je kunt herkennen of iemand onder invloed is van wiet. Mensen die hebben geblowd hebben vaak rode ogen die verder dicht hangen dan normaal gesproken. Bovendien heeft wiet en hasj een vrij sterke geur waaraan je gebruikers kunt herkennen. Als je het vermoeden hebt dat iemand in je omgeving verslaafd is aan wiet, kun je proberen het daar met degene over te hebben.

Het behandelen van een wietverslaving

Wanneer iemand in je omgeving verslaafd is aan wiet, kun je diegene op verschillende manieren proberen te helpen om af te kicken. Afkicken wiet kan een lastig proces zijn. Daarom is het voor sommige mensen slim om een behandeling in een afkickkliniek te nemen. Het kan je ook zelfstandig lukken om af te kicken, maar het is voor de meeste mensen erg handig om hierbij wel hulp te krijgen van een psycholoog of een verslavingsdeskundige. Dit is niet noodzakelijk, maar het kan enorm helpen om hulp te krijgen van professionals.