Sport Fysiotherapie

Je hebt er misschien wel eens mee te maken gehad of misschien ben je nieuwsgierig naar wat een sport fysiotherapeut nu eigenlijk doet. In dit artikel lees je wat sport fysiotherapie inhoudt, waar sport fysiotherapie voor ingezet kan worden, welke soorten fysiotherapie er zijn en of je doormiddel van sport fysiotherapie ook klachten kunt voorkomen. Sport fysiotherapie wordt uitgevoerd door een sport fysiotherapeut en is erop gericht om mensen te helpen die verschillende soorten problemen hebben met bewegen. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door pijn, aandoeningen, een verkeerde houding of bijvoorbeeld een blessure.

Met welke klachten kun je terecht bij een sport fysiotherapeut?

Sportfysiotherapie Amersfoort is erop gericht om het lichaam beter te laten functioneren en, indien hier sprake van is, pijn te verminderen tijdens het uitvoeren van activiteiten en handelingen. De klachten die de problemen veroorzaken en waarvoor je bij een sport fysiotherapeut terecht komt zijn klachten zoals artrose, een hernia, klachten in de nek of schouder, rugklachten, blessures aan de polsen of enkel en wanneer de klachten worden veroorzaakt door reuma. Bij klachten die ontstaan zijn na een beroerte, door COPD, door toedoen van botontkalking of door spierziekten kan sport fysiotherapie ondersteuning bieden bij het dagelijks bewegen.

Verschillende werkvelden

Er zijn verschillende soorten fysiotherapie die elk gericht zijn op een specifiek werkveld. In de algemene fysiotherapie heeft de therapeut kennis van alle soorten klachten en is de therapie gericht op het behandelen hiervan. Andere soorten fysiotherapie worden uitgevoerd door fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn op een bepaald vakgebied. Afhankelijk van de klachten en de behoeften kun je terecht bij een fysiotherapeut die gespecialiseerd is op een bepaald vakgebied.

Soorten fysiotherapie

Een sportfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van clienten die weer gaan sporten na een blessure of ziekte. In de ouderenzorg vindt je geriatrie fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in klachten door toedoen van ouderdom. Voor de bekken, de buik en de onderrug kun je terecht bij een bekken fysiotherapeut en voor klachten die ontstaan zijn door werk kun je een arbeidsfysiotherapeut raadplegen, en dan is er ook de sport fysiotherapeut. Bij een manueel therapeut kun je terecht voor het beter kunnen gebruiken of stabieler krijgen van gewrichten. Hierbij worden speciale technieken toegepast waarbij gewrichten soms gekraakt worden.