Relaxed op vakantie met de kinderen

Als ouder krijg je vaak veel plezier en liefde van je kinderen. Maar eerlijk is eerlijk: kinderen kunnen ook heel vermoeiend zijn, zeker als je met ze op vakantie gaat. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn! Je gaat immers op vakantie om zelf ook uit te rusten. In dit artikel geven je we daarom een aantal tips waarmee zowel jij als je kinderen een relaxte vakantie hebben.

Neem de juiste spullen mee

Wanneer je op vakantie gaat met de kinderen, moet je er nogal wat spullen meenemen. Denk bijvoorbeeld aan verzorgingsproducten die speciaal voor kinderen zijn gemaakt en reservekleding voor als ze zichzelf vies maken. Het is daarom aan te raden om een checklist te gebruiken zodat je relaxed je koffer inpakt en niet bang hoeft te zijn dat je belangrijke spullen vergeten mee te nemen. We kunnen natuurlijk zelf checklist maken, maar we hebben een handig artikel gevonden waarin dit al is gedaan. Je kunt het artikel hier lezen.

Kies een accommodatie met animatieteam

Veel vakantiebestemmingen hebben een ruim aanbod aan accommodaties waar een animatieteam aanwezig is dat overdag de kinderen kan vermaken. Op die manier kun je zelf heerlijk rustig een boekje lezen of even lekker gaan zwemmen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je kinderen.

Neem voldoende speelgoed mee

Om ervoor te zorgen dat je kinderen zich niet hoeven te vervelen, is het aan te raden om voldoende speelgoed mee te nemen als je op vakantie gaat. Zorg voor een goede mix van speelgoed waarmee kinderen actief kunnen spelen (zoals bijvoorbeeld een strandbal en een setje strandschepje) en speelgoed waar tijdens slecht weer mee kan worden gespeeld (bijvoorbeeld een tablet).

Ga in de juiste periode op vakantie

Ouders met kinderen onder de vier jaar kunnen in principe op vakantie gaan wanneer ze willen. Het nadeel is alleen dat er buiten de schoolvakanties om vaak veel minder kinderen op vakantie gaan, waardoor er minder speelmaatjes zijn. Als je besluit om toch buiten de schoolvakanties op vakantie te gaan, probeer dan eventueel met familie, vrienden of kennissen die ook een kind hebben dat nog niet naar school hoeft samen op vakantie te gaan.

Denk tijdens de vakantie vooral aan je eigen rust

Het klinkt misschien wat egoistisch, maar je gaat op vakantie om uit te rusten en even niks te moeten. Voel je dan ook zeker niet schuldig om tijdens de vakantie wat minder aandacht te geven aan wat anderen willen. Pak dus gewoon lekker een middag waarin je doet wat jij wilt en verder met niemand rekening hoeft te houden. Door momenten voor jezelf te pakken, kun je de andere momenten waarop je rekening moet houden met andere mensen veel gemakkelijker aan. Fijne vakantie!